Meny

Frasig tortilla med morot

4 PORTIONER

4 tortillabröd/flatbread
200 g kittost, exempelvis reblochon eller munster
2 kokta potatisar
1 morot
1 nypa hel kummin
1 msk olja
1 msk smör
salt och peppar

Lägg två tortillabröd på en plåt. Skiva ost och kokt potatis tunt. Skala och riv moroten.

Fördela ost, potatis och morot jämnt över bröden. Salta, peppra och strö över kummin. Lägg på de resterande tortillabröden och tryck till.

Stek tortillabröden gyllenbruna och frasiga i en stekpanna i olja och en klick smör på båda sidor. Kan vara lite svårt att vända så var försiktig.

Dela bröden i två eller fyra bitar och servera som tillbehör till soppa eller sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips morot & potatis

Grönt

Lite annat

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...