Meny

Höstig gryta med polka­betor och sötpotatis

4 portioner

olja till stekning
300 g polkabetor, skalade och tärnade
3 vitlöksklyftor, hackade
1 lök, hackad
1 bit ingefära eller chili, hackad
300 g palmkål, hackad och stjälkarna borttagn
400 g sötpotatis, skalade och tärnade
1 burk passerade tomater
salt och peppar
ev citronsaft

Värm upp en stor gryta eller djup stekpanna med olja på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och ingefära/chili (efter smak) och stek i några minuter tills allt börjar få färg. Tillsätt polka­beta, sötpotatis och palmkål, och stek tills de börjat mjukna. Häll i passerade tomater och eventuellt en skvätt vatten om det behövs. Rör om om låt småkoka i ca 30 minuter, grönsakerna ska bli genommjuka. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft.

Serveras tillsammans med bröd eller ris.

Recept: Niina Snijder

Tips palmkål, polkabetor & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...