Meny

Palsternackssoppa med äpple och potatis

4 PORTIONER

2–3 palsternackor
2 potatisar
2 äpplen
1 lök
1–2 msk smör
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
en skvätt vitvinsvinäger
salt och peppar
(brödkrutonger)

Skala palsternackor, potatis, äpple och lök och skär i mindre bitar. Fräs palsternacks- och potatisbitarna i lite smör i ett par minuter i en kastrull. Rör i äpple och lök och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt grädde och koka i ytterligare några minuter.

Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen, värm och smaksätt med senap, vinäger, salt och peppar. Späd med vatten om soppan blir för tjock. Servera eventuellt med brödkrutonger.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...