Meny

Parmesangratinerad sparris

2 PORTIONER

1 knippe grön sparris
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk olivolja
salt och peppar
25 g smör, rumsvarmt
25 g parmesanost, riven
1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 225°.

Skala sparrisen och skär bort foten, spara skal och fot till soppa om du vill. Koka sparrisen hastigt i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl. Lägg sparrisen i en ugnssäker form. Vispa ihop vitlök och olja. Vänd runt sparrisen i blandningen. Salta och peppra.

Rör ihop smör, parmesanost och ströbröd. Bred ut blandningen över sparrisen. Gratinera i ugnen 5–10 minuter, tills ytan har fått fin färg.

Gott till exempelvis lax eller kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...