Meny

Polkabeta- och broccoli­gryta med ingefära

4 portioner

1 gul lök
3–4 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
3 morötter
1 broccoli
2 polkabetor
3 tomater eller ½ burk krossade tomater
1 tsk gurkmeja eller curry
salt och peppar

Hacka lök och vitlök, riv ingefära. Skala och skär morötter, broccoli och polkabetor i tunna stavar. Hacka tomaterna.

Mjukstek löken i olja, lägg i vitlök och ingefära och stek någon minut till. Krydda med gurkmeja eller annan krydda och stek ytterligare, tillsätt sedan tomaterna och rör runt några minuter. Lägg i grönsaks­stavarna och häll över ca 2 dl vatten, salta och peppra. Koka på medelhög värme i 10–15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka (de får gärna behålla lite tuggmotstånd). Smaka av med salt och peppar.

Servera varmt tillsammans med ris, korn eller quinoa.

Recept: Niina Snijder

Tips broccoli, ingefära & polkabeta

Grönt

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...