Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
4 portioner
1 gul lök
3–4 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
3 morötter
1 broccoli
2 polkabetor
3 tomater eller ½ burk krossade tomater
1 tsk gurkmeja eller curry
salt och peppar
Hacka lök och vitlök, riv ingefära. Skala och skär morötter, broccoli och polkabetor i tunna stavar. Hacka tomaterna.
Mjukstek löken i olja, lägg i vitlök och ingefära och stek någon minut till. Krydda med gurkmeja eller annan krydda och stek ytterligare, tillsätt sedan tomaterna och rör runt några minuter. Lägg i grönsaksstavarna och häll över ca 2 dl vatten, salta och peppra. Koka på medelhög värme i 10–15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka (de får gärna behålla lite tuggmotstånd). Smaka av med salt och peppar.
Servera varmt tillsammans med ris, korn eller quinoa.
Recept: Niina Snijder
162 recept med Broccoli, Ingefära & polkabeta
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Broccoli- och zucchinisoppa
- Enkla grönsaksmuffins med broccoli
- Gratinerad broccoli
- Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
- Stekt mangold och broccoli
- Grönkålssås med pasta
- Granatäpple- och polkabetsallad
- Broccolibiffar
- Pumpasoppa med ingefära och chili
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Broccoli- och potatisbollar i ugn
- Ingefärsslungade morötter med purjolök
- Grönsakslasagne
- Broccoliplättar
- Broccoli med gnocchi och tomat
- Ingefärssmoothie
- Pasta med avokadosås
- Broccolisoppa med mangold
- Stekt ägg med broccoli & chili
- Tomatsalsa med ingefära & koriander
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Varm broccoli med chili
- Frasigt ris med broccoli & chili
- Couscoussallad, broccoli & rostade tomater
- Inlagd ingefära
- Citroninlagd polkabeta
- Markus broccolisoppa
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Morotssallad med apelsin & ingefära
- Broccolisoppa med kokosmjölk
- Dipp med ingefära & soja
- Morotskaka med citronglasyr
- Broccoliplättar
- Broccoli med tomat & vita bönor
- Purjolökssoppa
- Rödbetor med hallondressing
- Äppelchutney
- Stekta brytbönor med vitlök & ingefära
- Stuvad broccoli med potatis & muskot
- Carpaccio på rödbetor
- Kryddig klementin
- Sellerijuice med äpple & ingefära
- Pumpa “mac & cheese”
- Morotssoppa
- Broccoli med krossad potatis & soja
- Broccoli- & potatissoppa med mangold
- Pasta med rostade tomater & broccoli
- Citronpicklad ingefära
- Broccoli med svarta bönor & röd paprika
- Risone med broccoli & spenat
- Spansk bondomelett med broccoli & manchego
- Broccoli, nudlar & ägg
- Mandeldressing med gurkmeja & ingefära
- Friterad broccoli med sesamdipp
- Ugnsrostad tomat med broccoli & mozzarella
- Thaicurry med broccoli
- Ugnsomelett med färskost & broccoli
- Broccoli och kinakål med teriyakisås
- Rostad blomkål & broccoli med tahinisås
- Broccoli med burrata och chili
- Råstekt broccoli med äpple och chili
- Ugnspannkaka med broccoli och ädelost
- Gratinerad broccoli med ost och bröd
- Wokad broccoli
- Ugnsstekt broccoli med sojamajonnäs
- Ugnsstekt broccoli med citron- och vitlökssmör
- Tsukemono på blomkål eller broccoli
- Tinas supersallad
- Syltad ingefära
- Stekta nudlar med böngroddar och broccoli
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Petters soppa på morötter och ingefära
- Sesamstekt broccoli
- Rödkål med ingefära och timjan
- Rotmos med ingefära
- Rostad sötpotatis med tofu, chili och ingefära
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Pumpa med färsk ingefära
- Picklad ingefära
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pasta med broccoli, spenat, räkor och apelsin
- Pasta med broccoli och citron
- Pak choy-nudlar
- Ostgratinerad broccoli
- Morotssås med ingefära och vitlök
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Morotssallad med ingefära och sesam
- Linssoppa med sötpotatis och ingefära
- Linsgryta med koriander och ingefära
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Krämig potatisgnocchi med broccoli
- Klar broccolisoppa
- Kinakålssallad med ingefära och honung
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Honungs- och ingefärsglaserade rotfrukter
- Gurksallad med chili, ingefära och sesamfrön
- Currygryta med sötpotatis och broccoli
- Citron- och broccolipasta
- Broccolisoppa med purjolök och nässlor
- Broccolisoppa med lagrad sveciacrème
- Broccolirisotto
- Broccolipizza med ädelost
- Broccoli- och gurksallad
- Broccoli och cashewnötter
- Broccoli med vitlök och parmesan
- Broccoli med kokos och citron
- Broccoli med gorgonzola
- Broccoli med chili och soja
- Broccoli alla romana
- Broccoli med gnocchi och tomat
- Broccolisallad
- Pasta med broccoli, chili och citron
- Ingelas broccolisoppa
Fisk
- Gratinerad lax med asiatisk broccoli och gurksallad
- Lax & rostad broccoli med soja & chili
- Pasta med broccoli och rökt lax
- Palsternacksbrandade med broccoli
- Oreccietti alle rape
- Halstrad lax med ingefära och chili
- Broccolipaj med rökt lax
- Broccoli- och sardellpasta
- Broccoli med rökt lax och färskost
Ägg
- Broccoligratäng
- Ugnsomelett med färskost & broccoli
- Broccoli- och ädelsås
- Brödpudding med broccoli och västerbottenost
- Broccolisallad med purjolök och ägg
- Broccoliomelett med bacon
- Broccolibuketter med vitlöksmajonnäs
- Broccoli- och ädelostsås
- Broccoli med äggkräm
- Broccoli med rökt sidfläsk och äggröra
Ingefära
Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...