Meny

Ugnsstekt sötpotatis med vitkål

4 PORTIONER

3–4 sötpotatisar, klyftade med skal
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1/4 vitkålshuvud, mycket tunt strimlat
1/2 dl hackad koriander

CITRONETT:
1 tsk fint rivet citronskal
1 msk pressad citron
2 msk olivolja

Sätt ugnen på 200°.

Vänd sötpotatis i olja, vitlök, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Lägg vitkålen i en skål. Vispa ihop ingredienserna till citronetten. Vänd ner den i kålen. Salta och peppra.

Lägg sötpotatisen på ett fat, lägg kålen ovanpå och strö över koriander.

Gott till exempelvis grillad kyckling.

Tips sötpotatis & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...