Meny

Den svenska färskpotatisen är här!

I veckans låda hittar du nyupptagen färskpotatis. Den är odlad av lantbrukaren Lars Silwer utanför Båstad i Skåne. Svensk färskpotatis i midsommarveckans lådor har blivit något av en tradition.

Bästa sättet att tillaga färskpotatis är att först koka upp vatten, och sedan lägga i potatisen när det kokar. Salta rejält och låt gärna några dillstjälkar följa med. Låt vattnet sjuda, kokar det häftigt kan potatisen gå sönder. Häll av vattnet direkt när potatisen är klar, och lägg gärna lite hushållspapper eller en handduk över potatisen när den ångar av.

Trots att vi är så tidigt på säsongen är det utöver färskpotatisen också ovanligt många andra svenska grönsaker i lådorna just nu. Majrova, salladslök, vitlök, pak choy, romansallat och isbergssallat är några av försommarens primörer som skördats runt om på svenska gårdar.