Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

45

Eleganten bland knölar

Vackert blek. Krispig men samtidigt mjäll. Och lika användbar som potatis. Jens Linder skriver om den jordnära...

Veckobrev 45 2025
44

Goda nyheter

Så många goda viljor, fina initiativ och framsteg att applådera – Susanne Helgeson gläds åt tidens goda nyheter...

Veckobrev 44 2025
43

Rapport från en odlarutflykt till

För en dryg vecka sedan gick vår prenumerantut­­flykt till Sunnansjö gård i Uppland. Emma Lohne och Victor...

Veckobrev 43 2025
42

Namnam style

Efter en guidad tur bland perillablad, blåklockerötter och allsköns svamp är det lätt att fatta varför Jens Linder...

Veckobrev 42 2025
41

Med all rätt

Att människan står över allt annat liv är en gammal föreställning – som nu börjar ändras. Pella Thiel skriver...

Veckobrev 41 2025
40

Rapport från en odlarutflykt

Först var det Trygve och Meta, nu har sonen Per tagit över – Wålstedts har levererat grönsaker till Ekolådan...

Veckobrev 40 2025
39

Grönska på recept

För några år sedan tog sig ordet skogsbad in i svenskan. Fenomenet i sig kom från Japan och sedan dess har forskare...

Veckobrev 39 2025
38

Krafttag om ekomålen ska nås

Ann-Helen Meyer von Bremen rapporterar från toppmötet för ekologisk mat, Organic Summit 25, i Köpenhamn.

Veckobrev 38 2025
37

En färgstark följetong

I århundraden har det varit föremål för diskussioner och i USA påbörjas nu utfasningsprocessen av de syntetiska...

Veckobrev 37 2025
36

Krämigt till grönt

Nu trängs salladshuvuden och grönsaker i svenska trädgårdsland och odlingar. Jens Linder kröner dem, och även...

Veckobrev 36 2025