Näver i närbild
Att göra mer av sånt vi har gott om är klimatsmart. Susanne Helgeson talar sig varm för den vackra, miljövänliga...
Veckobrev 13 2025
Kaffets krokiga väg
Priset på kaffe har skjutit i höjden. Mattias Lundblad har tagit reda på hur det kommer sig och hört kaffeodlare...
Veckobrev 12 2025
Välkommet odlarmöte
Att träffa odlarna och höra dem berätta om sina förutsättningar och verkligheter är bland det viktigaste för oss...
Veckobrev 11 2025
Världens bästa jobb?
LRF har släppt en rapport om hur det står till med den sociala hållbarheten i jord- och skogsbrukssektorn. Sanna...
Veckobrev 10 2025
En gård i taget
Det danska kooperativet Andelsgaarde köper upp konventionella små gårdar och hyr ut dem till nya, unga bönder som...
Veckobrev 9 2025
Ånga på
Trots att råvarorna håller både smak och näringsämnen bättre dras den beprövade matlagningstekniken med en air...
Veckobrev 8 2025
Status proteinskifte
Råden om att vi bör minska på köttintaget och äta mer vegetariskt har hängt med länge nu. Så hur går det? I...
Veckobrev 7 2025
Glädjeämnen och vedermödor
Det börjar bli dags att fundera på årets odlingssäsong. Ann-Helen Meyer von Bremen gläds åt frön som spirar och...
Veckobrev 6 2025
Att prova något nytt
Utbudet av matvaror i Sverige är enormt. Och varierat! Ändå tycks många av oss vara fast i gamla hjulspår. Jens...
Veckobrev 5 2025
Klyftan som förenar
Under några år på 1900-talet ratades den. Nu finns knappt det svenska kök som inte har en vitlök liggandes på lut...
Veckobrev 4 2025