Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

26

Gröt var det här

Om det blir kris på allvar, vad äter vi då? Med den matberedskap vi har nu ser menyn ut att bli enahanda, skriver...

Veckobrev 26 2025
25

Förbjuden föda

Att välja maträtt är ofta en smaksak. Ibland är det dock någon annan som bestämmer vad man får och inte får...

Veckobrev 25 2025
24

Tänk kretslopp

Med tanke på hur länge man vetat att det som hamnar i toaletten skulle göra bra mycket större nytta på åkrarna...

Veckobrev 24 2025
23

Långlivat lärande

Inspirerande förebilder är nog så viktiga när det kommer till en mer ­hållbar hantering av vardagslivets många...

Veckobrev 23 2025
22

Wwoofarna finns världen runt

Vill du prova på livet som ekobonde? Eller har du själv en gård med plats för en volontärarbetare eller två?...

Veckobrev 22 2025
21

Melonerna rullar in

Stora bär som är släkt med gurka, det är vad meloner i botanisk mening är. Och lika underbara som användbara, om...

Veckobrev 21 2025
20

Primörer åt alla

Nu njuter vi av årets allra första svenska primörer. Men att unna sig sån lyx är inte sen gammalt vet Jens Linder...

Veckobrev 20 2025
19

Liten skala, stor glädje

Nu fylls åkrar och trädgårdsland med plantor – liksom alla sociala flöden. Den som ingen täppa har kan lätt...

Veckobrev 19 2025
18

Gammal näring i ny tappning

Drav är det som blir över när man bryggt öl. Sanna Lindberg berättar vad som görs av det idag – och hur det kan...

Veckobrev 18 2025
17

För meningsfulla möten

Ett utbud, skilda tariffer. Anette Dieng berättar om Mötesplats Maria­torget där alla är välkomna att ta del av...

Veckobrev 17 2025