Möbler och matematik
Hur mycket soffa får man för ett kilo koldioxidekvivalenter? Annica Kvint besökte möbelmässan och lärde sig...
Veckobrev 12 2023
Kräftgång i mejerihyllan
Från ekologiskt till svenskproducerat till vegetariskt – och tillbaks igen. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar...
Veckobrev 11 2023
Små storheter från Sichuan
Milda grönsaker kan ibland behöva livas upp en aning. I sådana lägen plockar Jens Linder fram burken med
Veckobrev 10 2023
Med ljusglimtarna i fokus
Sju år kvar till 2030 och frågan är hur det går med hållbarhetsagendan. Susanne Helgeson håller ändå modet...
Veckobrev 9 2023
Rapport från krogvärlden
Många välrenommerade restauranger med hållbarhetsfokus har stängt för gott på sistone. Sanna Lindberg berättar...
Veckobrev 8 2023
Karnevalsyra och matkrav
Ann-Helen Meyer von Bremen rapporterar från en demonstration i Berlin där en brokig skara kräver mer av den inhemska...
Veckobrev 7 2023
När gjorde du en stuvning sist?
Vissa recept tycks hopplöst ute även om rätterna i sig inte är det. Med några små justeringar blir det roligt att...
Veckobrev 6 2023
Visionär matproduktion i stan
Tankarna på städer som är mer självförsörjande vad gäller livsmedel sysselsätter nu allt fler. Annica Kvint...
Veckobrev 5 2023
Mer, bättre, starkare, snabbare
Sociologen Hartmut Rosa skriver om vad den ständiga accelerationen gör med oss. Ann-Helen Meyer von Bremen har läst...
Veckobrev 4 2023
Pimpa potatismoset
Stomp eller puré? Eller är det vanliga potatismoset favoriten? Med lite hjälp av några smakkamrater kan de alla...
Veckobrev 3 2023