Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

21

För hållbarhet i övermorgon

Vid magasinet Caminos konferens ”Håller vi?” listades nio hållbarhetstrender som inkluderade allt från

Veckobrev 21 2017
20

Känsligheten för grönt

I Kina skapas vertikala skogar och i ett amerikanskt projekt kartläggs grönskan i städer världen över – allt i...

Veckobrev 20 2017
19

När gammalt blir till nytt

Redesign, remake, reuse, refashion. De blir allt fler, orden med prefixet ”re” som ju betyder ”åter”. Så är...

Veckobrev 19 2017
18

I fädrens spår

För många av världens småbrukare är det fortfarande hacka, spett och spade som gäller när ny åkermark ska...

Veckobrev 18 2017
17

Futuristisk självförsörjning

Utanför holländska Almere påbörjas i vår bygget av en självförsörjande ekoby som ska ­pro­­ducera såväl el...

Veckobrev 17 2017
16

Fröförmedlarna

Allt var inte bättre förr, men utbudet av frön och växter var det definitivt. Vid sidan av dagens frö- och...

Veckobrev 16 2017
15

Smak – så funkar det

Smak- och lukt­sinnet tjänar oss som vägledare i såväl nöd som lust. Anette Dieng har tagit reda på hur det...

Veckobrev 15 2017
14

Den otålige odlaren

Vädret spelar oss vissa spratt just nu – och kommer sannolikt att fort­sätta göra så ännu någon månad. Men de...

Veckobrev 14 2017
13

Glokal, social design

I en konsumtionsinriktad värld gäller det för många formgivare att hitta vägar framåt som inte bara fyller på...

Veckobrev 13 2017
12

Hållbarhet på krogen

Det blir allt större fokus på hållbarhet också på krogen. Det märks tydligt bland de 600 restauranger som listas i...

Veckobrev 12 2017