Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

44

Franska bönders förtvivlan

Nedläggningen av franska jordbruk har kommit senare än de svenska – och för många som en chock. Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 44 2020
44

Svenskt öl alltmer svenskt

Svenskt öl är sällan så svenskt som man skulle kunna tro. Men i takt med att intresset för ekologiskt

Veckobrev 44 2020
43

Twitter från odlingslandskapet

Hämplingarna har blivit fler, men tofsvipan, storspoven och staren hör till de jordbruksfåglar som behöver allt...

Veckobrev 43 2020
42

När träffade du en kossa sist?

När matproduktionen industrialiserades fick korna maka på sig. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar varför och till...

Veckobrev 42 2020
41

Ny syn på gammal kunskap

När det gäller hållbarhet inom trädgårdsskötsel finns mycket att lära av tidigare generationer. Deras

Veckobrev 41 2020
40

Med musiken som draghjälp

Att använda den plattform man har för att sprida kunskap kring sådant som engagerar en står var och en fritt...

Veckobrev 40 2020
39

Konstgödsel och krutdurkar

Vad är konstgödsel egentligen? Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar hur gödnings­medel och bomber hänger ihop...

Veckobrev 39 2020
38

Ättikan klättrar på trendstegen

Det säljs ättika som aldrig förr. För­klar­ingen ligger i en uppblossande städiver och ett intensivt picklande...

Veckobrev 38 2020
37

Obemannat och hållbart

Obemannade lanthandlar som håller öppet dygnet runt blir verklighet i allt fler småorter landet runt. Susanne...

Veckobrev 37 2020
36

Lärdomar för livet

Nästan hälften av all mat som säljs i Sverige är importerad. Att det kan ställa till problem blev tydligt i våras...

Veckobrev 36 2020