Primörer åt alla
Nu njuter vi av årets allra första svenska primörer. Men att unna sig sån lyx är inte sen gammalt vet Jens Linder...
Veckobrev 20 2025
Liten skala, stor glädje
Nu fylls åkrar och trädgårdsland med plantor – liksom alla sociala flöden. Den som ingen täppa har kan lätt...
Veckobrev 19 2025
Gammal näring i ny tappning
Drav är det som blir över när man bryggt öl. Sanna Lindberg berättar vad som görs av det idag – och hur det kan...
Veckobrev 18 2025
För meningsfulla möten
Ett utbud, skilda tariffer. Anette Dieng berättar om Mötesplats Mariatorget där alla är välkomna att ta del av...
Veckobrev 17 2025
Format för framtiden
Tänk två gånger innan du slänger något, se på ett tidigare ratat material med nya ögon. Det är att vara designer...
Veckobrev 16 2025
Mular och mångfald
Ibland är det inte förrän man besöker en ny trakt, som man inser vad det är man har runt knuten. Ann-Helen Meyer...
Veckobrev 15 2025
Bär i maten
Nu börjar det så smått bli dags att rensa frysen inför nästa säsongs påfyllning. Jens Linder tipsar om hur...
Veckobrev 14 2025
Näver i närbild
Att göra mer av sånt vi har gott om är klimatsmart. Susanne Helgeson talar sig varm för den vackra, miljövänliga...
Veckobrev 13 2025
Kaffets krokiga väg
Priset på kaffe har skjutit i höjden. Mattias Lundblad har tagit reda på hur det kommer sig och hört kaffeodlare...
Veckobrev 12 2025
Välkommet odlarmöte
Att träffa odlarna och höra dem berätta om sina förutsättningar och verkligheter är bland det viktigaste för oss...
Veckobrev 11 2025