Det avlånga landets villkor
Där frosten kan komma redan i september och ljuset obevekligt viker, hur ser odlandet ut längst upp i norr? Det ville...
Veckobrev 39 2023
Glöm ej bort det finns nypon
Nu skördas det för fullt i täppor och på fält. Den som har tid över kan som Jens Linder dessutom ge sig ut och...
Veckobrev 38 2023
Cidern steppar upp
Cider som länge varit sött och mest liknat läsk, har på senare tid blivit något helt annat – och mycket bättre...
Veckobrev 37 2023
Från invasiv till inhemsk
Att bekämpa invasiva arter, är det i alla lägen rätt väg att gå? Ann-Helen Meyer von Bremen ställer sig frågan...
Veckobrev 36 2023
Var sak på sin plats
Hur många olika sorteringskärl finns det vid din återvinningsstation? Susanne Helgeson berättar om en ort i Japan...
Veckobrev 35 2023
Infusera mera
Vi gör det för sällan och kanske lite för ensidigt, tycker Jens Linder som har många förslag på hur man kan...
Veckobrev 34 2023
Toppnotering i det gröna
Det finns träd som trots att de skulle kunna ge flera kubikmeter virke ratas av skogsindustrin. Men Ann-Helen Meyer...
Veckobrev 33 2023
Kompromisser i säsong
Nu står kampen i odlingsrader och grönsaksland, den mot ogräs och för de grödor vi vill ska breda ut sig och ta...
Veckobrev 26 2023
Stjärnspäckat på grillen
Nu glider aptitretande doftskyar över stad och land. På grillgallren ses korv och filéer lämna allt mer plats åt...
Veckobrev 25 2023
På upptäcktsfärd runt knuten
Den vilda växtvandring som Ekolådan med hjälp av Emilia Rekestad arrangerade härom veckan blev en succé. John...
Veckobrev 24 2023