Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

8

Vive la France

Från att ha en minister för ekologiskt och solidariskt skifte, till plastpåsförbud, matsvinnsstopp och

Veckobrev 8 2019
7

Tidningsankan som fick vingar

”Ekologisk mat är sämre för klimatet.” Så har det låtit i många medier på senare tid. Men påståendet...

Veckobrev 7 2019
6

Ett paradis för framtiden

Återplantering av skog. Rehabilitering av havssköldpaddor. Förbud mot plastflaskor. Seychellerna är det tropiska...

Veckobrev 6 2019
5

De goda förebilderna

Hållbarhetsarbetet kräver mycket, såväl av var och en av oss som av sam­­hället i stort. Susanne Helgeson...

Veckobrev 5 2019
4

Fermentera mera

Resultatet gör oss gott – i flera bemärkelser. Och då kräver mjölksyrning av grönsaker ändå en minimal...

Veckobrev 4 2019
3

Skogen som tillgång

För en mindre skogsägare är det inte så lätt att förena skogsbruk med naturvård. Om det kan Ann-Helen Meyer von...

Veckobrev 3 2019
2

Rapport från åkern

Nytt år och Ekolådans odlare står snart inför ännu en ny säsong. Hur den förra till slut blev, har några av dem...

Veckobrev 2 2019
51

Tankar för året

2018 blev året, eller åtminstone sommaren, då ovanligt många pratade om jordbrukarnas situation. Men det borde vi...

Veckobrev 51 2018
50

God jul på nytt sätt

Precis som vanligt är det mycket som ska göras i sista stund. Men det kan vara läge att stanna upp och fundera över...

Veckobrev 50 2018
49

Så smakar ett ljud

Vad maten smakar handlar inte bara om råvaror och tillagning, också ljudmiljön inverkar på upplevelsen. Anna K...

Veckobrev 49 2018