Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

20

Primörer åt alla

Nu njuter vi av årets allra första svenska primörer. Men att unna sig sån lyx är inte sen gammalt vet Jens Linder...

Veckobrev 20 2025
19

Liten skala, stor glädje

Nu fylls åkrar och trädgårdsland med plantor – liksom alla sociala flöden. Den som ingen täppa har kan lätt...

Veckobrev 19 2025
18

Gammal näring i ny tappning

Drav är det som blir över när man bryggt öl. Sanna Lindberg berättar vad som görs av det idag – och hur det kan...

Veckobrev 18 2025
17

För meningsfulla möten

Ett utbud, skilda tariffer. Anette Dieng berättar om Mötesplats Maria­torget där alla är välkomna att ta del av...

Veckobrev 17 2025
16

Format för framtiden

Tänk två gånger innan du slänger något, se på ett tidigare ratat material med nya ögon. Det är att vara designer...

Veckobrev 16 2025
15

Mular och mångfald

Ibland är det inte förrän man besöker en ny trakt, som man inser vad det är man har runt knuten. Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 15 2025
14

Bär i maten

Nu börjar det så smått bli dags att rensa frysen inför nästa säsongs på­­fyllning. Jens Linder tipsar om hur...

Veckobrev 14 2025
13

Näver i närbild

Att göra mer av sånt vi har gott om är klimatsmart. Susanne Helge­son talar sig varm för den vackra, miljövänliga...

Veckobrev 13 2025
12

Kaffets krokiga väg

Priset på kaffe har skjutit i höjden. Mattias Lund­­blad har tagit reda på hur det kommer sig och hört kaffeodlare...

Veckobrev 12 2025
11

Välkommet odlarmöte

Att träffa odlarna och höra dem berätta om sina förutsättningar och verkligheter är bland det viktigaste för oss...

Veckobrev 11 2025