Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

38

Ättikan klättrar på trendstegen

Det säljs ättika som aldrig förr. För­klar­ingen ligger i en uppblossande städiver och ett intensivt picklande...

Veckobrev 38 2020
37

Obemannat och hållbart

Obemannade lanthandlar som håller öppet dygnet runt blir verklighet i allt fler småorter landet runt. Susanne...

Veckobrev 37 2020
36

Lärdomar för livet

Nästan hälften av all mat som säljs i Sverige är importerad. Att det kan ställa till problem blev tydligt i våras...

Veckobrev 36 2020
35

Snåriga ägarförhållanden

Gunnar Rundgren reder ut begreppen kring grödor, patentskydd och växtförädlarrätt.

Veckobrev 35 2020
34

Packa picknickkorgen

Gör en frittata på veckans grönsaker eller snäppa upp korvgrillningen med kul tillbehör. Vi går visserligen mot...

Veckobrev 34 2020
33

De vinnande vinbären

Det finns gott om bär som är betydligt exklusivare än dem på träd­gårdens mest trofasta buskar. Men de vinner...

Veckobrev 33 2020
27

Veckoarbete med eftertanke

Bakom varje Ekolåda ligger många kollegors arbete. John Gerhard ­be­­rättar om några av dem som fyller den med...

Veckobrev 27 2020
26

Den stora skogskampen

Det är inte alltid lätt att få ekvationerna att gå ihop. Ann-Helen Meyer von Bremen synar resonemangen kring skogen...

Veckobrev 26 2020
25

Tuff match i jordgubbslandet

Varför är det så ont om ekologiska jordgubbar? Delvis för att de inte är så ursvenska som vi tror, berättar Lina...

Veckobrev 25 2020
24

En by mitt i stan

Säg den kris som inte föder nya tankar och idéer. Så här i coronatider kan det vara bra att påminna sig om att det...

Veckobrev 24 2020