Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

50

God jul på nytt sätt

Precis som vanligt är det mycket som ska göras i sista stund. Men det kan vara läge att stanna upp och fundera över...

Veckobrev 50 2018
49

Så smakar ett ljud

Vad maten smakar handlar inte bara om råvaror och tillagning, också ljudmiljön inverkar på upplevelsen. Anna K...

Veckobrev 49 2018
48

Upcycling vs fast fashion

I Sverige har ett återvunnet plagg utsetts till Årets julklapp 2018. Johan Augustin berättar om läget i

Veckobrev 48 2018
47

Second hand med bismak

Avlagda kläder skänks i stora mängder till välgörande ändamål. Tanken är god förstås, men de utsorterade...

Veckobrev 47 2018
46

Om kvantitet och kvalitet

En vanlig matbutik erbjuder all typ av mat, alltid. Men kvalitet hittas ­säkrare på annat håll, hävdar Ann-Helen...

Veckobrev 46 2018
45

Ekologiskt tar mark i Ryssland

För Rysslands nya matentreprenörer är transparens, närproducerat och ekologiskt viktiga ingredienser. Journalisten...

Veckobrev 45 2018
44

Svinnminskning på schemat

Det talas allt mer om matsvinn och vad som kan göras åt det. Vilket fick frilansjournalisten Susanne Helgeson att...

Veckobrev 44 2018
43

Om hur mat blir till

Att fiskar är fyrkantiga och chokladmjölk kommer från bruna kor har ­blivit en skämtsam sinnebild för bristen på...

Veckobrev 43 2018
42

Kampen för kretsloppet

Jordbruket som klimatbov. Anette Dieng har pratat med Artur Gran­stedt som berättar hur vi hamnade där – och vad vi...

Veckobrev 42 2018
41

Skalfördelar

Undras just hur mycket potatis och andra grönsaker som skalats i Sverige genom åren? Det finns hur som helst goda...

Veckobrev 41 2018