Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

16

Skydd under ytan

Stockholms skärgård är lika vacker som den är känslig. Nu kartläggs också vad som behöver värnas av det som i...

Veckobrev 16 2019
15

Ut i ljuset!

Att dagsljuset har en positiv inverkan på människors hälsa och väl­befinnande är känt sedan länge. Och vissa...

Veckobrev 15 2019
14

De vilda primörerna

En gräsmatta full av maskrosor – är det ogräs eller rent av sallad? Lina Wallentinson botaniserar i den nymornade...

Veckobrev 14 2019
13

Fullkornet växlar upp

Hälsodrycker och superfoods får maka på sig, nu kampanjas det för fullt för fullkornet och dess välgörande...

Veckobrev 13 2019
12

Odlingsstrategi för framtiden

Att säkerställa tillgången på odlingsmark är en viktig pusselbit i Söder­täljes strävan att öka den lokala...

Veckobrev 12 2019
11

Revolution i måltidsköket

Hållbarhet och livsmedelsproduktion prioriteras olika på olika håll i landet. Anette Dieng berättar om Södertälje...

Veckobrev 11 2019
10

Höjden av närodlat

Med ljuset och de tillfälligt varmare dagarna börjar det klia i odlar­fingrarna på många. Planering och

Veckobrev 10 2019
9

Hälsningar från Tångagård

Rödlöken som ligger i denna veckas lådor kommer från familjen Nilsson utanför Falkenberg. Anette Dieng bad dem...

Veckobrev 9 2019
8

Vive la France

Från att ha en minister för ekologiskt och solidariskt skifte, till plastpåsförbud, matsvinnsstopp och

Veckobrev 8 2019
7

Tidningsankan som fick vingar

”Ekologisk mat är sämre för klimatet.” Så har det låtit i många medier på senare tid. Men påståendet...

Veckobrev 7 2019