Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

15

Säsong med förhinder

Nu börjar skördesäsongen i Europa. Men många av de som vanligtvis ­sköter ruljangsen sitter i år fast i sina...

Veckobrev 15 2020
14

Snyggt jobbat!

Tv-program där det byggs hus från grunden, eller kläcks kycklingar som ses växa upp och ge ägg. Böcker som...

Veckobrev 14 2020
13

I tider av osäkerhet

Vi påverkas alla av coronavirusets framfart. Ekolådans John Gerhard beskriver situationen ur verksamhetens

Veckobrev 13 2020
12

Halloumi på hemmaplan

En av svenskarnas absoluta favoritostar, halloumin, fick sig en törn efter kritiken kring Cyperns användning av...

Veckobrev 12 2020
11

Den politiserade maten

I USA är det vanligare att företag, också inom livsmedelssektorn, marknadsför sig med hjälp av politiska budskap...

Veckobrev 11 2020
10

Det våras för solen

Solpaneler på taken blir allt vanligare. Men det står inte på förrän de energi­alstrande cellerna också kan...

Veckobrev 10 2020
9

Jakarta sjunker

Rapporterna om hur klimatförändringarna orsakar översvämningar ­duggar tätt nu. Men i Indonesiens huvudstad är...

Veckobrev 9 2020
8

Friskt vatten för alla

Ett av FN:s klimatmål handlar om tillgången till rent vatten. John Gerhard slår ett slag för användandet av...

Veckobrev 8 2020
7

Mindre kan ge mer

Ny teknik i all ära, ska vi greja livet i ett mindre resurskrävande samhälle krävs även sociala innovationer. Och...

Veckobrev 7 2020
6

Välkommet bröd

Från och med nu finns fyra goda bröd från Järna Bageri i Ekolådans ­sortiment. Anette Dieng berättar om bagarna...

Veckobrev 6 2020