Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

13

Näver i närbild

Att göra mer av sånt vi har gott om är klimatsmart. Susanne Helge­son talar sig varm för den vackra, miljövänliga...

Veckobrev 13 2025
12

Kaffets krokiga väg

Priset på kaffe har skjutit i höjden. Mattias Lund­­blad har tagit reda på hur det kommer sig och hört kaffeodlare...

Veckobrev 12 2025
11

Välkommet odlarmöte

Att träffa odlarna och höra dem berätta om sina förutsättningar och verkligheter är bland det viktigaste för oss...

Veckobrev 11 2025
10

Världens bästa jobb?

LRF har släppt en rapport om hur det står till med den sociala hållbar­heten i jord- och skogs­brukssektorn. Sanna...

Veckobrev 10 2025
9

En gård i taget

Det danska kooperativet Andelsgaarde köper upp konventionella små gårdar och hyr ut dem till nya, unga bönder som...

Veckobrev 9 2025
8

Ånga på

Trots att råvarorna håller både smak och näringsämnen bättre dras den beprövade matlagningstekniken med en air...

Veckobrev 8 2025
7

Status proteinskifte

Råden om att vi bör minska på köttintaget och äta mer vegetariskt har hängt med länge nu. Så hur går det? I...

Veckobrev 7 2025
6

Glädjeämnen och vedermödor

Det börjar bli dags att fundera på årets odlingssäsong. Ann-Helen Meyer von Bremen gläds åt frön som spirar och...

Veckobrev 6 2025
5

Att prova något nytt

Utbudet av matvaror i Sverige är enormt. Och varierat! Ändå tycks många av oss vara fast i gamla hjulspår. Jens...

Veckobrev 5 2025
4

Klyftan som förenar

Under några år på 1900-talet ratades den. Nu finns knappt det svenska kök som inte har en vitlök liggandes på lut...

Veckobrev 4 2025