Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

4

Håll kulturen kokande

Unescos lista över immateriella kulturarv blir längre för varje år som går. Ann-Helen Meyer von Bremen har smakat...

Veckobrev 4 2022
3

Häll saften i maten

Så här års plockar många sommarens sista bär ur frysen. Jens Linder kokar gärna några extra flaskor saft på dem...

Veckobrev 3 2022
2

Nytt år men samma mål

Ekolådans John Gerhard funderar över vad som kommer att kunna göra 2022 till ett gott nytt år för såväl jord och...

Veckobrev 2 2022
51

Så gott som det går

Det vänds och vrids på allt fler av butikshyllornas livsmedel numera, inte minst ur hållbarhets- och hälsosynpunkt...

Veckobrev 51 2021
50

Bröd med ångande anor

Ett medeltida bröd som håller än idag? Jens Linder slår ett slag för pumper­nickel som han tycker gör sig...

Veckobrev 50 2021
49

Sjötomt med förhinder

För ett par månader sedan skrev Annica Kvint om klimat­an­pass­ning av boendemiljöer. Att stå ekonomiskt rustad...

Veckobrev 49 2021
48

Där mindre anses ge mer

December är västvärldens köpemånad nummer ett. På andra håll är det annorlunda. Gunnar Rundgren beskriver hur...

Veckobrev 48 2021
47

Ingen enkel ekvation

En produkts totala miljöpåverkan kan variera, ibland beroende på vem som räknar. Ann-Helen Meyer von Bremen...

Veckobrev 47 2021
46

Buteljerna i blickfånget

I jakten på miljöbovar måste allt upp på bordet – den traditionella glasflaskan också. Linda Pérez berättar om...

Veckobrev 46 2021
45

Långt borta och nära

Fågelvägen är det inte långt och landskapet påminner om vårt svenska, men gastronomiskt skiljer det en hel del...

Veckobrev 45 2021