Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

26

Hopkok från södern

Just nu är grönsakerna ljuvliga som de är, men Jens Linder ser också fram emot när han senare i sommar får gå...

Veckobrev 26 2024
25

Att se skogen och alla träd

Byggmaterial, kolsänka och välbefinnande för såväl stora som pyttesmå. Susanne Helge­son har läst och sett en...

Veckobrev 25 2024
24

Tålamod, tålamod

De svenska primörerna är nu äntligen på intågande. Ann-Helen Meyer von Bremen väntar tålmodigt på att de en...

Veckobrev 24 2024
23

Rapport från åkern

Nu börjar primörer från Marcello’s farm dyka upp i lådorna igen. Anette Dieng har hört sig för om läget inför...

Veckobrev 23 2024
22

Bin, gemenskap och framtidstro

Kan utbildning i biodling ge nytt liv åt en trakt som i mångas ögon gjort sitt? Mattias Lund­­blad berättar om en...

Veckobrev 22 2024
21

Förlängd sittning

Det är förstås kvaliteten på grejerna som avgör hur länge de cirkulerar på andrahandsmarknaden – eller är...

Veckobrev 21 2024
20

In på bara skinnet

Begreppet ”nose to tail” blev för några år sedan hett i krogvärlden. Det handlar om att ta vara på allt som är...

Veckobrev 20 2024
19

En vetenskaplig smaksak

För ett par decennier sedan kompletterades de då fyra grundsmakerna med ännu en – och nu banas väg för en...

Veckobrev 19 2024
18

Fritt fram för växtskötarna

Nu tar grönskan fart, och på vissa håll mer än på länge. Får bara pollinatörerna lite hjälp på traven kan...

Veckobrev 18 2024
17

Vikten av wow

Den som utsätter sig för upplevelser som väcker förundran, har goda chanser att också må bra på längre sikt...

Veckobrev 17 2024