Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

27

Tillbaka till basfödan

De gamla spannmålssorterna har hamnat längre och längre in i skafferiet, men nu sätts ljuset på deras fördelar...

Veckobrev 27 2017
26

Rapport från åkern

I slutet av juni brukar Anette Dieng ringa runt till några av Ekolådans odlare för att höra hur landet ligger. Det...

Veckobrev 26 2017
25

Klara, färdiga, odla!

Inga gröna fingrar, ingen kladdig jord och nästan inget arbete – träd­gården har fått sina egna helfabrikat...

Veckobrev 25 2017
24

Från spill till upcycling

Ett gissel för såväl miljö som ekonomi – men i designbranschen ses alltfler exempel på hur spillmaterial ges nytt...

Veckobrev 24 2017
23

Raka rör mot framtiden

Snabbare än flyget, miljövänligt och billigt. Med invigningen av världens första testbana kan det nya

Veckobrev 23 2017
22

Småprat om mat

Såväl den franska sapere-metoden som Livsmedelsverket uppmuntrar förskolor att använda mat i pedagogiken. Men det...

Veckobrev 22 2017
21

För hållbarhet i övermorgon

Vid magasinet Caminos konferens ”Håller vi?” listades nio hållbarhetstrender som inkluderade allt från

Veckobrev 21 2017
20

Känsligheten för grönt

I Kina skapas vertikala skogar och i ett amerikanskt projekt kartläggs grönskan i städer världen över – allt i...

Veckobrev 20 2017
19

När gammalt blir till nytt

Redesign, remake, reuse, refashion. De blir allt fler, orden med prefixet ”re” som ju betyder ”åter”. Så är...

Veckobrev 19 2017
18

I fädrens spår

För många av världens småbrukare är det fortfarande hacka, spett och spade som gäller när ny åkermark ska...

Veckobrev 18 2017