Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

25

Bakat med baktanke

Gröna zucchinibaguetter, morotsfrallor och rågknäcke med rotselleri. För den som börjar tänka lite friare kring...

Veckobrev 25 2019
24

Att odla själva jorden

”Vi måste lära oss mer om vad växter och djur är – egentligen. Om hur de hänger ihop med varandra och jorden...

Veckobrev 24 2019
23

Viloläge i skogen

Man hör allt oftare talas om det japanska fenomenet skogsbad, en typ av terapi för den som vill minska risken för...

Veckobrev 23 2019
22

Mat per kvadrat

Hur stor yta behöver var och en av oss egentligen för att klara den egna matproduktionen? Anette Dieng berättar om...

Veckobrev 22 2019
21

Ett liv med höns

Egna ägg är inte det enda positiva med att ha höns. De ­berikar ens liv på fler sätt än så, berättar Lina...

Veckobrev 21 2019
20

På väg mot hållbarhet

Dagens industriella livsmedelsproduktion är inte längre något alternativ, skriver FAO i sin uppdaterade

Veckobrev 20 2019
19

Schweizarna säger sitt

I Schweiz är folkomröstningar vardag. Och nästa år kommer en av dem att röra bekämpningsmedlens vara eller icke...

Veckobrev 19 2019
18

Kreativitet som drivkraft

För att inspi­reras till att ta steg framåt be­­höver vi påminnas om den mänskliga upp­finningsrikedomen, menar...

Veckobrev 18 2019
17

Hobbyodlande på allvar

Hur självförsörjande kan man egentligen bli på grönsaker och frukt? Lina Wallentinson hör sig för med Karoline...

Veckobrev 17 2019
16

Skydd under ytan

Stockholms skärgård är lika vacker som den är känslig. Nu kartläggs också vad som behöver värnas av det som i...

Veckobrev 16 2019