Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

47

Uppstickare på proteinfronten

Kan närodlad sötlupin vara ett alternativ till billig importerad soja? Bönorna har onekligen potential – de klarar...

Veckobrev 47 2019
46

Betesdjur som statister

Ser man på djuren som en viktig resurs både i ekosystemet och i livsmedelssystemet, eller mera som ett etiskt...

Veckobrev 46 2019
45

Livet i jorden

Ju friskare jord desto friskare växter. Och det är på mikrolivet i jorden det kommer an. Anette Dieng har träffat...

Veckobrev 45 2019
44

Engagerat artisteri

I takt med att forskarrapporterna om klimatförändringarna rullar in, fylls tidningsspalter och webbsidor med både...

Veckobrev 44 2019
43

Världens största böna

Sojabönan har fått många användningsområden, billig och rik på både protein och fett som den är. Samtidigt är...

Veckobrev 43 2019
42

Så ska revet räddas

Korallblekning, massutbrott av sjöstjärnor och avrinning från jordbruk. Stora barriärrevet har länge utsatts för...

Veckobrev 42 2019
41

Grattis Uppsala!

När kommunernas klimatanpassningsarbete betygsätts hamnar Upp­sala i topp. Och det tack vare ett gäng ansvarstagande...

Veckobrev 41 2019
40

När odlarvärldar möts

Tarik Hamish som odlade och handlade med grönsaker i Syrien, gör det idag i ett kooperativ i Värmland. Anette Dieng...

Veckobrev 40 2019
39

Möten som ger mersmak

Maskiner och mark som skulle kunna utnyttjas bättre fanns redan. Och kunniga människor som inget hellre ville än...

Veckobrev 39 2019
38

Rapport från pustan

Ann-Helen Meyer von Bremen har rest och träffat herdar och djur på den ­ungerska pustan, och sett deras roll som...

Veckobrev 38 2019