Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

39

Nu grönskar pannkakorna

Finns det någon som inte gillar pannkakor? De mättande plättarna ­återfinns i någon form i de allra flesta...

Veckobrev 39 2022
38

Ord och laddning

De flesta företag tycks jobba hållbart och klimatsmart numera. Eller? Susanne Helgeson skriver om vilseledande...

Veckobrev 38 2022
37

En framtid i omvända världen

Framtidens mat, hur får vi till den egentligen? Storslagna idéer finns det gott om, men är de kloka? Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 37 2022
36

Rapport från åkern

Ekolådans leverantörer har nu fullt upp med skörd och nyckfulla väderomslag. Anette Dieng har kollat läget med...

Veckobrev 36 2022
35

Byggd för cirkularitet

Att hitta ting vars alla delar går att återanvända eller återvinna är inte lätt. Men blir förhoppningsvis...

Veckobrev 35 2022
34

Tre salta sätt

Nu skördas det för fullt bland både proffs och hobbyodlare. Jens Linder saltar gärna in en del av sina grönsaker...

Veckobrev 34 2022
33

Doften efter regn

För de flesta av oss är det välbekant, ändå är det bara ett par år sedan forskarna förstod sig på fenomenet...

Veckobrev 33 2022
26

Blommor i närbild

Just nu kan många glädjas åt prakten i egna rabatter och blomlådor. Men snittblommorna vi köper, hur och var drivs...

Veckobrev 26 2022
25

En välkommen liten knöl

Nykokt till sommarsillen är den för många ett måste, men färskpotatisen går även att använda på många andra...

Veckobrev 25 2022
24

Tre gröna hjältar

Längtan efter primörerna är stark så här års. Jens Linder ser inte minst fram emot att sätta tänderna i dillen...

Veckobrev 24 2022