Målchans på hemmaplan
Slitstarkt är inte nödvändigtvis hållbart, men det kan kanske bli! Susanne Helgeson berättar om framtidens allt...
Veckobrev 3 2021
Det går lika bra med blåbär
Nytt år betyder nya tag för många, inte minst hälsomässiga. Gå inte över ån efter vatten när det gäller...
Veckobrev 2 2021
Julnötter med rötter
Hasselnötter hör julen till och merparten av dem vi äter kommer från Turkiet. Men de växer bra i södra Sverige...
Veckobrev 52 2020
Det heter inte spargris för inte
I höjd med Lucia skulle julgrisen traditionellt sett slaktas. Och fram tills dess hade den agerat spargris. Ann-Helen...
Veckobrev 51 2020
På spaning i pepparkakeland
Varför är det ingen peppar i pepparkakorna? Richard Tellström hjälper Anette Dieng att reda ut den saken. Och bjuder...
Veckobrev 50 2020
Coronan och matvanorna
Följderna av det senaste årets råd, restriktioner och rekommendationer påverkar oss på alla upptänkliga sätt...
Veckobrev 49 2020
Vådan av att odla i växthus
Ris, spannmål, majs och potatis – varför inte odla det i växthus eller vertikalodlingar där det går snabbare...
Veckobrev 48 2020
Läget på förpackningsfronten
År 2030 ska alla förpackningar som produceras vara gjorda av förnybar eller återvunnen råvara. Susanne Helgeson...
Veckobrev 47 2020
Mjölkdryck med mera
De utgör en ständig källa till debatt, orden som har med livsmedel och deras innehåll att göra. Gunnar Rundgren...
Veckobrev 46 2020
Franska bönders förtvivlan
Nedläggningen av franska jordbruk har kommit senare än de svenska – och för många som en chock. Ann-Helen Meyer...
Veckobrev 45 2020