Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

47

Låna, hyra eller äga

Vindar och källare svämmar över av bra-att-ha-grejer och magasinerings­firmorna täljer guld. Men måste vi...

Veckobrev 47 2017
46

Proteinekvationen

Allt fler väljer att äta veganskt, inte minst unga människor. Men får man i sig allt man behöver? Naturliga...

Veckobrev 46 2017
45

Bistra tider i Sibirien

Klimatförändringarna har fått den sibiriska permafrosten att börja smälta. David Isaksson rapporterar från...

Veckobrev 45 2017
44

Rapport från bananodlingen

För drygt 30 år sedan var Ekolådans John Gerhard med och startade ­världens första ekologiska bananodling på...

Veckobrev 44 2017
43

Gråärten gör comeback

Liten och grå men stadig på menyn från stenåldern och ända fram till 1800-talet då de gula och gröna varianterna...

Veckobrev 43 2017
42

Rotfrukter högt och lågt

Lägg in, torka, marinera och syra. Nu gäller det att ta hand om säsongens alla fina rotfrukter och få dem att räcka...

Veckobrev 42 2017
41

Grönmålning pågår

Uppfinningsrikedomen är stor när det kommer till att framställa sig i en bättre dager än man i själva verket är...

Veckobrev 41 2017
40

Englands nya banor

Hur kommer Englands matpolitik att se ut efter Brexit? Och hur skulle den kunna se ut? Gunnar Rundgren berättar om...

Veckobrev 40 2017
39

Stadsodling vinner terräng

Nu skördas för fullt. Också i stan, där allt fler ägnar sig åt odling. Och inte bara för det som kommer ur...

Veckobrev 39 2017
38

Operation avvänjning inledd

Det här med plast. Allt fler får upp ögonen för dess många allvarliga ­bieffekter. Susanne Helgeson följer...

Veckobrev 38 2017