Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

24

Kokat och klart

Förra veckan berättade Jens Linder om hur han får grönsakerna att nå oanade höjder på grillen. Den här veckan...

Veckobrev 24 2021
23

Godare grillade grönsaker

Värmen kom till sist och grönskan med den. Har du inte redan gjort det är det hög tid att damma av grillen. Jens...

Veckobrev 23 2021
22

Kol – så funkar det

Det pratas mycket om kolbindning i mark och träd just nu. Mindre om att kol också finns i maten och i våra egna...

Veckobrev 22 2021
21

Med naturen som förebild

Så många arter och så många lösningar på hur ett hållbart liv kan levas. Än finns massor att lära av den...

Veckobrev 21 2021
20

Från trädgård till handel

Trädgårdsodlare som förser stadsborna med frukt och grönt – Ann-Helen Meyer von Bremen skriver om

Veckobrev 20 2021
19

Konfitera mera

Som oljan i en dressing eller smörklicken i morotskoket – att grönsaker och fett går bra ihop är inget nytt. Men...

Veckobrev 19 2021
18

Luft och grönska i staden 2.0

Att många lever tätt inpå varann har blivit särskilt tydligt under pandemin – något stadsplanerarna tycks dra...

Veckobrev 18 2021
17

Tid för lappning och lagning

Kan slit och släng-eran vara på väg mot sitt slut? Allt som går sönder ­verkar i alla fall inte hamna i soporna...

Veckobrev 17 2021
16

Nu rivstartar naturen

Späda skott i nässelsnåren? Då är våren definitivt här. Så på med ­handskarna och plocka. Anna K Sjögren...

Veckobrev 16 2021
15

Särlingen bland citrusfrukter

Besk, sur, söt, komplex, fängslande, vuxen. Så beskriver Jens Linder smaken hos grapefrukten som spelar i en alldeles...

Veckobrev 15 2021