Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

18

Luft och grönska i staden 2.0

Att många lever tätt inpå varann har blivit särskilt tydligt under pandemin – något stadsplanerarna tycks dra...

Veckobrev 18 2021
17

Tid för lappning och lagning

Kan slit och släng-eran vara på väg mot sitt slut? Allt som går sönder ­verkar i alla fall inte hamna i soporna...

Veckobrev 17 2021
16

Nu rivstartar naturen

Späda skott i nässelsnåren? Då är våren definitivt här. Så på med ­handskarna och plocka. Anna K Sjögren...

Veckobrev 16 2021
15

Särlingen bland citrusfrukter

Besk, sur, söt, komplex, fängslande, vuxen. Så beskriver Jens Linder smaken hos grapefrukten som spelar i en alldeles...

Veckobrev 15 2021
14

Slutbuat åt bä och mu

Galande tuppar, kväkande grodor och gödseldoft har på sistone orsakat allt fler klagomål i Frankrike –

Veckobrev 14 2021
13

När mikrolivet gör jobbet

En trädgård man varken behöver gräva i, ogräsrensa eller vattna. Anette Dieng har pratat med Börje Remstam om hur...

Veckobrev 13 2021
12

Grönt är inte bara skönt

Så snart man får syn på de där gröna små bladen som börjar visa sig igen så här års, går tankarna till...

Veckobrev 12 2021
11

Samförsörjning var ordet

Hur livsmedelsförsörjningen kan bli mindre sårbar är en komplex fråga. Men det finns de som löser den snabbt och...

Veckobrev 11 2021
10

Bä bä vita lamm…

... har du någon ull? Svaret på frågan är ja, så att det räcker och blir över. Faktum är att långt ifrån all...

Veckobrev 10 2021
9

En upplysande fruktstund

Stenfrukter hör man ofta talas om, men skenfrukter vad är det? Och hur skiljer de sig från de äkta? Anna K Sjögren...

Veckobrev 9 2021