Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

3

Målchans på hemmaplan

Slitstarkt är inte nödvändigtvis hållbart, men det kan kanske bli! Susanne Helgeson berättar om framtidens allt...

Veckobrev 3 2021
2

Det går lika bra med blåbär

Nytt år betyder nya tag för många, inte minst hälsomässiga. Gå inte över ån efter vatten när det gäller...

Veckobrev 2 2021
52

Julnötter med rötter

Hasselnötter hör julen till och merparten av dem vi äter kommer från Turkiet. Men de växer bra i södra Sverige...

Veckobrev 52 2020
51

Det heter inte spargris för inte

I höjd med Lucia skulle julgrisen traditionellt sett slaktas. Och fram tills dess hade den agerat spargris. Ann-Helen...

Veckobrev 51 2020
50

På spaning i pepparkakeland

Varför är det ingen peppar i pepparkakorna? Richard Tellström hjälper Anette Dieng att reda ut den saken. Och bjuder...

Veckobrev 50 2020
49

Coronan och matvanorna

Följderna av det senaste årets råd, restriktioner och rekommendationer påverkar oss på alla upptänkliga sätt...

Veckobrev 49 2020
48

Vådan av att odla i växthus

Ris, spannmål, majs och potatis – varför inte odla det i växthus eller ­vertikalodlingar där det går snabbare...

Veckobrev 48 2020
47

Läget på förpackningsfronten

År 2030 ska alla förpackningar som produceras vara gjorda av förnybar eller återvunnen råvara. Susanne Helgeson...

Veckobrev 47 2020
46

Mjölkdryck med mera

De utgör en ­ständig källa till debatt, orden som har med livsmedel och deras innehåll att göra. Gunnar Rundgren...

Veckobrev 46 2020
45

Franska bönders förtvivlan

Nedläggningen av franska jordbruk har kommit senare än de svenska – och för många som en chock. Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 45 2020