Gröt var det här
Om det blir kris på allvar, vad äter vi då? Med den matberedskap vi har nu ser menyn ut att bli enahanda, skriver...
Veckobrev 26 2025
Förbjuden föda
Att välja maträtt är ofta en smaksak. Ibland är det dock någon annan som bestämmer vad man får och inte får...
Veckobrev 25 2025
Tänk kretslopp
Med tanke på hur länge man vetat att det som hamnar i toaletten skulle göra bra mycket större nytta på åkrarna...
Veckobrev 24 2025
Långlivat lärande
Inspirerande förebilder är nog så viktiga när det kommer till en mer hållbar hantering av vardagslivets många...
Veckobrev 23 2025
Wwoofarna finns världen runt
Vill du prova på livet som ekobonde? Eller har du själv en gård med plats för en volontärarbetare eller två?...
Veckobrev 22 2025
Melonerna rullar in
Stora bär som är släkt med gurka, det är vad meloner i botanisk mening är. Och lika underbara som användbara, om...
Veckobrev 21 2025
Primörer åt alla
Nu njuter vi av årets allra första svenska primörer. Men att unna sig sån lyx är inte sen gammalt vet Jens Linder...
Veckobrev 20 2025
Liten skala, stor glädje
Nu fylls åkrar och trädgårdsland med plantor – liksom alla sociala flöden. Den som ingen täppa har kan lätt...
Veckobrev 19 2025
Gammal näring i ny tappning
Drav är det som blir över när man bryggt öl. Sanna Lindberg berättar vad som görs av det idag – och hur det kan...
Veckobrev 18 2025
För meningsfulla möten
Ett utbud, skilda tariffer. Anette Dieng berättar om Mötesplats Mariatorget där alla är välkomna att ta del av...
Veckobrev 17 2025