Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

10

Bä bä vita lamm…

... har du någon ull? Svaret på frågan är ja, så att det räcker och blir över. Faktum är att långt ifrån all...

Veckobrev 10 2021
9

En upplysande fruktstund

Stenfrukter hör man ofta talas om, men skenfrukter vad är det? Och hur skiljer de sig från de äkta? Anna K Sjögren...

Veckobrev 9 2021
8

Huvudsak som ger mersmak

Vitkålen har varit räddaren i nöden för många genom århundradena – och är det än, påminner Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 8 2021
7

Status ekologiskt

Hur ligger det till med den ekologiska livsmedelsmarknaden just nu? Jovars, runtom i världen utvecklas och ökar den...

Veckobrev 7 2021
6

Cirkulära matsopor

Om tre år ska alla Sveriges kommuner samla in matavfall separat från samtliga hushåll. Men varför först då?...

Veckobrev 6 2021
5

Kultiverande kultur

Att kultur kan bidra till hälsa är väl känt, men det kan också inspirera till förändring – genom kombinationen...

Veckobrev 5 2021
4

Överproduktion av mat, varför?

Betydligt mer mat än vad som behövs produceras i världen. Ändå går knappt en miljard hungriga. Ann-Helen Meyer von...

Veckobrev 4 2021
3

Målchans på hemmaplan

Slitstarkt är inte nödvändigtvis hållbart, men det kan kanske bli! Susanne Helgeson berättar om framtidens allt...

Veckobrev 3 2021
2

Det går lika bra med blåbär

Nytt år betyder nya tag för många, inte minst hälsomässiga. Gå inte över ån efter vatten när det gäller...

Veckobrev 2 2021
52

Julnötter med rötter

Hasselnötter hör julen till och merparten av dem vi äter kommer från Turkiet. Men de växer bra i södra Sverige...

Veckobrev 52 2020