På’t igen
Det blir inte alltid som man tänkt sig, i synnerhet inte när man odlar. Ann-Helen Meyer von Bremen tröstar. Och...
Veckobrev 35 2025
Att börja i det lilla
Till mångas stora frustration halkar klimatet ideligen längre ner på den globala to do-listan. Vad ska man göra med...
Veckobrev 34 2025
Vad kräftor egentligen kräver
Vi har ätit kräftor sedan medeltiden minst, men hur och med vad berättar först senare källor. Jens Linder
Veckobrev 33 2025
Gröt var det här
Om det blir kris på allvar, vad äter vi då? Med den matberedskap vi har nu ser menyn ut att bli enahanda, skriver...
Veckobrev 26 2025
Förbjuden föda
Att välja maträtt är ofta en smaksak. Ibland är det dock någon annan som bestämmer vad man får och inte får...
Veckobrev 25 2025
Tänk kretslopp
Med tanke på hur länge man vetat att det som hamnar i toaletten skulle göra bra mycket större nytta på åkrarna...
Veckobrev 24 2025
Långlivat lärande
Inspirerande förebilder är nog så viktiga när det kommer till en mer hållbar hantering av vardagslivets många...
Veckobrev 23 2025
Wwoofarna finns världen runt
Vill du prova på livet som ekobonde? Eller har du själv en gård med plats för en volontärarbetare eller två?...
Veckobrev 22 2025
Melonerna rullar in
Stora bär som är släkt med gurka, det är vad meloner i botanisk mening är. Och lika underbara som användbara, om...
Veckobrev 21 2025
Primörer åt alla
Nu njuter vi av årets allra första svenska primörer. Men att unna sig sån lyx är inte sen gammalt vet Jens Linder...
Veckobrev 20 2025