Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

16

Fröförmedlarna

Allt var inte bättre förr, men utbudet av frön och växter var det definitivt. Vid sidan av dagens frö- och...

Veckobrev 16 2017
15

Smak – så funkar det

Smak- och lukt­sinnet tjänar oss som vägledare i såväl nöd som lust. Anette Dieng har tagit reda på hur det...

Veckobrev 15 2017
14

Den otålige odlaren

Vädret spelar oss vissa spratt just nu – och kommer sannolikt att fort­sätta göra så ännu någon månad. Men de...

Veckobrev 14 2017
13

Glokal, social design

I en konsumtionsinriktad värld gäller det för många formgivare att hitta vägar framåt som inte bara fyller på...

Veckobrev 13 2017
12

Hållbarhet på krogen

Det blir allt större fokus på hållbarhet också på krogen. Det märks tydligt bland de 600 restauranger som listas i...

Veckobrev 12 2017
11

Det kinesiska krusbärets resa

Den C-vitaminrika kiwin har bara odlats på bred front sedan 1950-talet och det var först på 70-talet som den nådde...

Veckobrev 11 2017
10

Helvegetarisk fine dining

Välrenommerade krögaren Mathias Dahlgren öppnar nytt – och det blir helvegetariskt på menyn. Anette Dieng har...

Veckobrev 10 2017
9

Indien satsar på solkraft

Indien är en av världens största producenter av kol. Men med FN:s ­klimatavtal i ryggen planeras för hållbar...

Veckobrev 9 2017
8

Odling och logistik

Ekolådans John Gerhard rapporterar från årets upplaga av en av ­världens ­viktigaste mässor för frukt och...

Veckobrev 8 2017
7

Politisk nödlösning

De tidigare procentmålen för ekologisk produktion och konsumtion försvinner. Ann-Helen Meyer von Bremen berättar om...

Veckobrev 7 2017