Eleganten bland knölar
Vackert blek. Krispig men samtidigt mjäll. Och lika användbar som potatis. Jens Linder skriver om den jordnära...
Veckobrev 45 2025
Goda nyheter
Så många goda viljor, fina initiativ och framsteg att applådera – Susanne Helgeson gläds åt tidens goda nyheter...
Veckobrev 44 2025
Rapport från en odlarutflykt till
För en dryg vecka sedan gick vår prenumerantutflykt till Sunnansjö gård i Uppland. Emma Lohne och Victor...
Veckobrev 43 2025
Namnam style
Efter en guidad tur bland perillablad, blåklockerötter och allsköns svamp är det lätt att fatta varför Jens Linder...
Veckobrev 42 2025
Med all rätt
Att människan står över allt annat liv är en gammal föreställning – som nu börjar ändras. Pella Thiel skriver...
Veckobrev 41 2025
Rapport från en odlarutflykt
Först var det Trygve och Meta, nu har sonen Per tagit över – Wålstedts har levererat grönsaker till Ekolådan...
Veckobrev 40 2025
Grönska på recept
För några år sedan tog sig ordet skogsbad in i svenskan. Fenomenet i sig kom från Japan och sedan dess har forskare...
Veckobrev 39 2025
Krafttag om ekomålen ska nås
Ann-Helen Meyer von Bremen rapporterar från toppmötet för ekologisk mat, Organic Summit 25, i Köpenhamn.
Veckobrev 38 2025
En färgstark följetong
I århundraden har det varit föremål för diskussioner och i USA påbörjas nu utfasningsprocessen av de syntetiska...
Veckobrev 37 2025
Krämigt till grönt
Nu trängs salladshuvuden och grönsaker i svenska trädgårdsland och odlingar. Jens Linder kröner dem, och även...
Veckobrev 36 2025