Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

4

Allt att vinna på vila

En lång jäsning ger brödet mer smak – samtidigt som det ger hälso­samma fördelar. Men det är inte bara degar...

Veckobrev 4 2020
3

Mot hållbara höjder

Kan rymdforskning också komma planeten Jorden till gagn? Susanne Helgeson har ägnat jullovet åt att lyssna på några...

Veckobrev 3 2020
2

Tid för svensk vinäger

Korvstoppning, surdegsbakning och mikrobryggt öl. Blir vinäger nästa hantverkstrend? Sverige är historiskt sett ett...

Veckobrev 2 2020
51

Fira med gott samvete

December och upptrappningen inför helgerna är i full gång. För att uppskatta firandet ordentligt är det kanske...

Veckobrev 51 2019
50

Tid för alger

Efter några år av klimatrelaterade problem tar odlandet av alger nu fart i Indonesien igen. Och det gör gott för...

Veckobrev 50 2019
49

Rent mjöl i påsen

Uttrycket i rubriken skulle kunna gälla också för sånt som produceras utan inblandning av kemikalier. Precis som det...

Veckobrev 49 2019
48

Allt går att sälja…

I takt med att miljöämnet tar större plats i media, tänjs också gränserna för hur vokabulär och argument...

Veckobrev 48 2019
47

Uppstickare på proteinfronten

Kan närodlad sötlupin vara ett alternativ till billig importerad soja? Bönorna har onekligen potential – de klarar...

Veckobrev 47 2019
46

Betesdjur som statister

Ser man på djuren som en viktig resurs både i ekosystemet och i livsmedelssystemet, eller mera som ett etiskt...

Veckobrev 46 2019
45

Livet i jorden

Ju friskare jord desto friskare växter. Och det är på mikrolivet i jorden det kommer an. Anette Dieng har träffat...

Veckobrev 45 2019