Vässat pressat
Att själv välja och hacka de grönsaker och frukter han mixar är rena lyckan för Jens Linder, som insett poängen...
Veckobrev 16 2022
Vilda vänskaper
Påsken närmar sig och med den några dagars ledighet för många. Den som längtar ut men inte har djur och natur...
Veckobrev 15 2022
Nya tider i vinvärlden
Klimatförändringarna gör att förutsättningarna för odlande av alla slags grödor förändras. Linda Pérez...
Veckobrev 14 2022
Lavans nästa liv
Recycling handlar inte bara om det vi själva producerat. Annica Kvint skriver om hur lavan efter vulkanutbrottet på La...
Veckobrev 13 2022
När energin tryter
Energi får man av att äta mat, men energi krävs också för att odla, förädla, transportera och tillaga mat...
Veckobrev 12 2022
Smakpackade paket
Vakuummatlagning intensifierar smakerna hos grönsaker, förhöjer örters aromer och gör kött och fisk saftigare. Det...
Veckobrev 11 2022
Europas kornbod brinner
Kriget drabbar i första hand förstås ukrainarna själva, men att Ukraina är en stor exportör av djurfoder, Ryssland...
Veckobrev 10 2022
Grödornas fångade förflutna
Att man kan lära av historien är ingen nyhet. Att man av konsthistorien kan lära om hur livsmedel odlats och...
Veckobrev 9 2022
Vårt behov av kor
När mjölkgårdarna blir färre minskar också den biologiska mångfalden. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar hur...
Veckobrev 8 2022
Fröernas väg till handeln
Frestande fröpåsar dyker upp överallt så här års. Vad ska man välja? Och vem bestämmer vad som finns att välja...
Veckobrev 7 2022