Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

41

Med all rätt

Att människan står över allt annat liv är en gammal föreställning – som nu börjar ändras. Pella Thiel skriver...

Veckobrev 41 2025
40

Rapport från en odlarutflykt

Först var det Trygve och Meta, nu har sonen Per tagit över – Wålstedts har levererat grönsaker till Ekolådan...

Veckobrev 40 2025
39

Grönska på recept

För några år sedan tog sig ordet skogsbad in i svenskan. Fenomenet i sig kom från Japan och sedan dess har forskare...

Veckobrev 39 2025
38

Krafttag om ekomålen ska nås

Ann-Helen Meyer von Bremen rapporterar från toppmötet för ekologisk mat, Organic Summit 25, i Köpenhamn.

Veckobrev 38 2025
37

En färgstark följetong

I århundraden har det varit föremål för diskussioner och i USA påbörjas nu utfasningsprocessen av de syntetiska...

Veckobrev 37 2025
36

Krämigt till grönt

Nu trängs salladshuvuden och grönsaker i svenska trädgårdsland och odlingar. Jens Linder kröner dem, och även...

Veckobrev 36 2025
35

På’t igen

Det blir inte alltid som man tänkt sig, i synnerhet inte när man odlar. Ann-Helen Meyer von Bremen tröstar. Och...

Veckobrev 35 2025
34

Att börja i det lilla

Till mångas stora frustration halkar klimatet ideligen längre ner på den globala to do-listan. Vad ska man göra med...

Veckobrev 34 2025
33

Vad kräftor egentligen kräver

Vi har ätit kräftor sedan medeltiden minst, men hur och med vad berättar först senare källor. Jens Linder

Veckobrev 33 2025
26

Gröt var det här

Om det blir kris på allvar, vad äter vi då? Med den matberedskap vi har nu ser menyn ut att bli enahanda, skriver...

Veckobrev 26 2025