Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

16

Format för framtiden

Tänk två gånger innan du slänger något, se på ett tidigare ratat material med nya ögon. Det är att vara designer...

Veckobrev 16 2025
15

Mular och mångfald

Ibland är det inte förrän man besöker en ny trakt, som man inser vad det är man har runt knuten. Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 15 2025
14

Bär i maten

Nu börjar det så smått bli dags att rensa frysen inför nästa säsongs på­­fyllning. Jens Linder tipsar om hur...

Veckobrev 14 2025
13

Näver i närbild

Att göra mer av sånt vi har gott om är klimatsmart. Susanne Helge­son talar sig varm för den vackra, miljövänliga...

Veckobrev 13 2025
12

Kaffets krokiga väg

Priset på kaffe har skjutit i höjden. Mattias Lund­­blad har tagit reda på hur det kommer sig och hört kaffeodlare...

Veckobrev 12 2025
11

Välkommet odlarmöte

Att träffa odlarna och höra dem berätta om sina förutsättningar och verkligheter är bland det viktigaste för oss...

Veckobrev 11 2025
10

Världens bästa jobb?

LRF har släppt en rapport om hur det står till med den sociala hållbar­heten i jord- och skogs­brukssektorn. Sanna...

Veckobrev 10 2025
9

En gård i taget

Det danska kooperativet Andelsgaarde köper upp konventionella små gårdar och hyr ut dem till nya, unga bönder som...

Veckobrev 9 2025
8

Ånga på

Trots att råvarorna håller både smak och näringsämnen bättre dras den beprövade matlagningstekniken med en air...

Veckobrev 8 2025
7

Status proteinskifte

Råden om att vi bör minska på köttintaget och äta mer vegetariskt har hängt med länge nu. Så hur går det? I...

Veckobrev 7 2025