En gård i taget
Det danska kooperativet Andelsgaarde köper upp konventionella små gårdar och hyr ut dem till nya, unga bönder som...
Veckobrev 9 2025
Ånga på
Trots att råvarorna håller både smak och näringsämnen bättre dras den beprövade matlagningstekniken med en air...
Veckobrev 8 2025
Status proteinskifte
Råden om att vi bör minska på köttintaget och äta mer vegetariskt har hängt med länge nu. Så hur går det? I...
Veckobrev 7 2025
Glädjeämnen och vedermödor
Det börjar bli dags att fundera på årets odlingssäsong. Ann-Helen Meyer von Bremen gläds åt frön som spirar och...
Veckobrev 6 2025
Att prova något nytt
Utbudet av matvaror i Sverige är enormt. Och varierat! Ändå tycks många av oss vara fast i gamla hjulspår. Jens...
Veckobrev 5 2025
Klyftan som förenar
Under några år på 1900-talet ratades den. Nu finns knappt det svenska kök som inte har en vitlök liggandes på lut...
Veckobrev 4 2025
På skoj och allvar: 2025
Framtidsscenario eller önsketänk. Ann-Helen Meyer von Bremen roar sig med att titta tillbaka på ett lika uppdiktat...
Veckobrev 3 2025
En dag i sänder
Dagar att fira, kommande väder, 72 årstider, sådd och skörd och ren poesi. Susanne Helgeson skriver om olika...
Veckobrev 2 2025
Frusna fruktdrömmar får liv
Äppelodling i större skala i Norrland, funkar det? Sanna Lindberg berättar om ett projekt och ett förädlingssätt...
Veckobrev 51 2024
Klokskap mellan pärmar
Frågar man Ann-Helen Meyer von Bremen bör Tomten komma med åtminstone ett hårt paket. Här tipsar hon om en ny och...
Veckobrev 50 2024