Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

9

En gård i taget

Det danska kooperativet Andelsgaarde köper upp konventionella små gårdar och hyr ut dem till nya, unga bönder som...

Veckobrev 9 2025
8

Ånga på

Trots att råvarorna håller både smak och näringsämnen bättre dras den beprövade matlagningstekniken med en air...

Veckobrev 8 2025
7

Status proteinskifte

Råden om att vi bör minska på köttintaget och äta mer vegetariskt har hängt med länge nu. Så hur går det? I...

Veckobrev 7 2025
6

Glädjeämnen och vedermödor

Det börjar bli dags att fundera på årets odlingssäsong. Ann-Helen Meyer von Bremen gläds åt frön som spirar och...

Veckobrev 6 2025
5

Att prova något nytt

Utbudet av matvaror i Sverige är enormt. Och varierat! Ändå tycks många av oss vara fast i gamla hjulspår. Jens...

Veckobrev 5 2025
4

Klyftan som förenar

Under några år på 1900-talet ratades den. Nu finns knappt det svenska kök som inte har en vitlök liggandes på lut...

Veckobrev 4 2025
3

På skoj och allvar: 2025

Framtidsscenario eller önsketänk. Ann-Helen Meyer von Bremen roar sig med att titta tillbaka på ett lika uppdiktat...

Veckobrev 3 2025
2

En dag i sänder

Dagar att fira, kommande väder, 72 årstider, sådd och skörd och ren poesi. Susanne Helge­son skriver om olika...

Veckobrev 2 2025
51

Frusna fruktdrömmar får liv

Äppelodling i större skala i Norrland, funkar det? Sanna Lindberg be­rättar om ett projekt och ett förädlingssätt...

Veckobrev 51 2024
50

Klokskap mellan pärmar

Frågar man Ann-Helen Meyer von Bremen bör Tomten komma med åtminstone ett hårt paket. Här tipsar hon om en ny och...

Veckobrev 50 2024