Format för framtiden
Tänk två gånger innan du slänger något, se på ett tidigare ratat material med nya ögon. Det är att vara designer...
Veckobrev 16 2025
Mular och mångfald
Ibland är det inte förrän man besöker en ny trakt, som man inser vad det är man har runt knuten. Ann-Helen Meyer...
Veckobrev 15 2025
Bär i maten
Nu börjar det så smått bli dags att rensa frysen inför nästa säsongs påfyllning. Jens Linder tipsar om hur...
Veckobrev 14 2025
Näver i närbild
Att göra mer av sånt vi har gott om är klimatsmart. Susanne Helgeson talar sig varm för den vackra, miljövänliga...
Veckobrev 13 2025
Kaffets krokiga väg
Priset på kaffe har skjutit i höjden. Mattias Lundblad har tagit reda på hur det kommer sig och hört kaffeodlare...
Veckobrev 12 2025
Välkommet odlarmöte
Att träffa odlarna och höra dem berätta om sina förutsättningar och verkligheter är bland det viktigaste för oss...
Veckobrev 11 2025
Världens bästa jobb?
LRF har släppt en rapport om hur det står till med den sociala hållbarheten i jord- och skogsbrukssektorn. Sanna...
Veckobrev 10 2025
En gård i taget
Det danska kooperativet Andelsgaarde köper upp konventionella små gårdar och hyr ut dem till nya, unga bönder som...
Veckobrev 9 2025
Ånga på
Trots att råvarorna håller både smak och näringsämnen bättre dras den beprövade matlagningstekniken med en air...
Veckobrev 8 2025
Status proteinskifte
Råden om att vi bör minska på köttintaget och äta mer vegetariskt har hängt med länge nu. Så hur går det? I...
Veckobrev 7 2025