Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

16

Vässat pressat

Att själv välja och hacka de grönsaker och frukter han mixar är rena lyckan för Jens Linder, som insett poängen...

Veckobrev 16 2022
15

Vilda vänskaper

Påsken närmar sig och med den några dagars ledighet för många. Den som längtar ut men inte har djur och natur...

Veckobrev 15 2022
14

Nya tider i vinvärlden

Klimatförändringarna gör att förutsättningarna för odlande av alla slags grödor förändras. Linda Pérez...

Veckobrev 14 2022
13

Lavans nästa liv

Recycling handlar inte bara om det vi själva producerat. Annica Kvint skriver om hur lavan efter vulkanutbrottet på La...

Veckobrev 13 2022
12

När energin tryter

Energi får man av att äta mat, men energi krävs också för att odla, förädla, transportera och tillaga mat...

Veckobrev 12 2022
11

Smakpackade paket

Vakuummatlagning intensifierar smakerna hos grönsaker, förhöjer örters aromer och gör kött och fisk saftigare. Det...

Veckobrev 11 2022
10

Europas kornbod brinner

Kriget drabbar i första hand förstås ukrainarna själva, men att Ukraina är en stor exportör av djurfoder, Ryssland...

Veckobrev 10 2022
9

Grödornas fångade förflutna

Att man kan lära av historien är ingen nyhet. Att man av konsthistorien kan lära om hur livsmedel odlats och...

Veckobrev 9 2022
8

Vårt behov av kor

När mjölkgårdarna blir färre minskar också den biologiska mångfalden. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar hur...

Veckobrev 8 2022
7

Fröernas väg till handeln

Frestande fröpåsar dyker upp överallt så här års. Vad ska man välja? Och vem bestämmer vad som finns att välja...

Veckobrev 7 2022