Nya rön om mat och mående
Forskarna har tittat närmare på den så kallade ultraprocessade maten. Anna K Sjögren berättar vad de kommit fram...
Veckobrev 33 2024
Hopkok från södern
Just nu är grönsakerna ljuvliga som de är, men Jens Linder ser också fram emot när han senare i sommar får gå...
Veckobrev 26 2024
Att se skogen och alla träd
Byggmaterial, kolsänka och välbefinnande för såväl stora som pyttesmå. Susanne Helgeson har läst och sett en...
Veckobrev 25 2024
Tålamod, tålamod
De svenska primörerna är nu äntligen på intågande. Ann-Helen Meyer von Bremen väntar tålmodigt på att de en...
Veckobrev 24 2024
Rapport från åkern
Nu börjar primörer från Marcello’s farm dyka upp i lådorna igen. Anette Dieng har hört sig för om läget inför...
Veckobrev 23 2024
Bin, gemenskap och framtidstro
Kan utbildning i biodling ge nytt liv åt en trakt som i mångas ögon gjort sitt? Mattias Lundblad berättar om en...
Veckobrev 22 2024
Förlängd sittning
Det är förstås kvaliteten på grejerna som avgör hur länge de cirkulerar på andrahandsmarknaden – eller är...
Veckobrev 21 2024
In på bara skinnet
Begreppet ”nose to tail” blev för några år sedan hett i krogvärlden. Det handlar om att ta vara på allt som är...
Veckobrev 20 2024
En vetenskaplig smaksak
För ett par decennier sedan kompletterades de då fyra grundsmakerna med ännu en – och nu banas väg för en...
Veckobrev 19 2024
Fritt fram för växtskötarna
Nu tar grönskan fart, och på vissa håll mer än på länge. Får bara pollinatörerna lite hjälp på traven kan...
Veckobrev 18 2024