På spaning i pepparkakeland
Varför är det ingen peppar i pepparkakorna? Richard Tellström hjälper Anette Dieng att reda ut den saken. Och bjuder...
Veckobrev 50 2020
Coronan och matvanorna
Följderna av det senaste årets råd, restriktioner och rekommendationer påverkar oss på alla upptänkliga sätt...
Veckobrev 49 2020
Vådan av att odla i växthus
Ris, spannmål, majs och potatis – varför inte odla det i växthus eller vertikalodlingar där det går snabbare...
Veckobrev 48 2020
Läget på förpackningsfronten
År 2030 ska alla förpackningar som produceras vara gjorda av förnybar eller återvunnen råvara. Susanne Helgeson...
Veckobrev 47 2020
Mjölkdryck med mera
De utgör en ständig källa till debatt, orden som har med livsmedel och deras innehåll att göra. Gunnar Rundgren...
Veckobrev 46 2020
Franska bönders förtvivlan
Nedläggningen av franska jordbruk har kommit senare än de svenska – och för många som en chock. Ann-Helen Meyer...
Veckobrev 45 2020
Svenskt öl alltmer svenskt
Svenskt öl är sällan så svenskt som man skulle kunna tro. Men i takt med att intresset för ekologiskt
Veckobrev 44 2020
Twitter från odlingslandskapet
Hämplingarna har blivit fler, men tofsvipan, storspoven och staren hör till de jordbruksfåglar som behöver allt...
Veckobrev 43 2020
När träffade du en kossa sist?
När matproduktionen industrialiserades fick korna maka på sig. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar varför och till...
Veckobrev 42 2020
Ny syn på gammal kunskap
När det gäller hållbarhet inom trädgårdsskötsel finns mycket att lära av tidigare generationer. Deras
Veckobrev 41 2020