Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

7

Klimatsmart per kvadrat

Riva och bygga nytt? Bygga om? Totalrenovera? Det mest hållbara ­sättet att bo är kanske att tränga ihop sig lite...

Veckobrev 7 2024
6

Vintergrönska i kålgården

Ännu mitt i vintern går den att skörda och det är långt ifrån den enda fördelen med den kaxiga bladkålen. Jens...

Veckobrev 6 2024
5

Klart som korvspad

Nej då, korv behöver spadet inte nödvändigtvis innehålla. Och inget annat slags kött heller om man inte vill. Det...

Veckobrev 5 2024
4

Mod, glädje och gemenskap

Det finns många vägar till att leva mer hållbart. På en fransk tågstation får ett utplacerat piano folk att stanna...

Veckobrev 4 2024
3

Nyttans oknytt

De betyder något. Åtminstone om man får tro det aldrig avtagande ­intresset för trollen, tomtarna och andra...

Veckobrev 3 2024
2

Saffran bortom julen

Bullar, katter och flätor i all ära – den guldgula kryddan har så många fler självklara slutdestinationer. Att se...

Veckobrev 2 2024
51

Packa lätt

Slippa släpa, bli servad, minska utsläppen. Det finns fördelar med att lämna vissa saker hemma när du reser...

Veckobrev 51 2023
50

Vinet under lupp

Hur mycket kommer de att lista, och varför kommer de förestående inne­hållsförteckningarna på vin först nu?...

Veckobrev 50 2023
49

Med varma hälsningar

Moderna kockar må laga den mer sällan just nu, men förr eller senare är den tillbaka i hetluften. Jens Linder slår...

Veckobrev 49 2023
48

Alla tiders Japan

Snabbnudlar och 300 sorters ris – Ann-Helen Meyer von Bremen har besökt Japan, vars matkultur är allt från instant...

Veckobrev 48 2023