Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

22

Kol – så funkar det

Det pratas mycket om kolbindning i mark och träd just nu. Mindre om att kol också finns i maten och i våra egna...

Veckobrev 22 2021
21

Med naturen som förebild

Så många arter och så många lösningar på hur ett hållbart liv kan levas. Än finns massor att lära av den...

Veckobrev 21 2021
20

Från trädgård till handel

Trädgårdsodlare som förser stadsborna med frukt och grönt – Ann-Helen Meyer von Bremen skriver om

Veckobrev 20 2021
19

Konfitera mera

Som oljan i en dressing eller smörklicken i morotskoket – att grönsaker och fett går bra ihop är inget nytt. Men...

Veckobrev 19 2021
18

Luft och grönska i staden 2.0

Att många lever tätt inpå varann har blivit särskilt tydligt under pandemin – något stadsplanerarna tycks dra...

Veckobrev 18 2021
17

Tid för lappning och lagning

Kan slit och släng-eran vara på väg mot sitt slut? Allt som går sönder ­verkar i alla fall inte hamna i soporna...

Veckobrev 17 2021
16

Nu rivstartar naturen

Späda skott i nässelsnåren? Då är våren definitivt här. Så på med ­handskarna och plocka. Anna K Sjögren...

Veckobrev 16 2021
15

Särlingen bland citrusfrukter

Besk, sur, söt, komplex, fängslande, vuxen. Så beskriver Jens Linder smaken hos grapefrukten som spelar i en alldeles...

Veckobrev 15 2021
14

Slutbuat åt bä och mu

Galande tuppar, kväkande grodor och gödseldoft har på sistone orsakat allt fler klagomål i Frankrike –

Veckobrev 14 2021
13

När mikrolivet gör jobbet

En trädgård man varken behöver gräva i, ogräsrensa eller vattna. Anette Dieng har pratat med Börje Remstam om hur...

Veckobrev 13 2021