Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

20

Stadsodling nu och då

Livsmedelsproduktion på närmre håll – frågan aktualiseras på många vis i och med coronakrisen. Annica Kvint...

Veckobrev 20 2020
19

Alternativ markanvändning

När livsmedelsförsörjningen vacklar kommer tankarna på att man som husägare kanske borde sätta lite potatis...

Veckobrev 19 2020
18

Med ögon känsliga för grönt

Många lever med och nära naturen, andra lägger knappt ens märke till den. Anette Dieng skriver om fenomenet...

Veckobrev 18 2020
17

Ny syn på sopor

Den snabbt växande italienska zero waste-rörelsen har fått landet som tidigare gjort sig känt för sin problematiska...

Veckobrev 17 2020
16

Paus med potential

Kan en ofrivillig paus från fulla ­scheman och snabba middagslösningar få oss att se nya möjligheter i köket? Lina...

Veckobrev 16 2020
15

Säsong med förhinder

Nu börjar skördesäsongen i Europa. Men många av de som vanligtvis ­sköter ruljangsen sitter i år fast i sina...

Veckobrev 15 2020
14

Snyggt jobbat!

Tv-program där det byggs hus från grunden, eller kläcks kycklingar som ses växa upp och ge ägg. Böcker som...

Veckobrev 14 2020
13

I tider av osäkerhet

Vi påverkas alla av coronavirusets framfart. Ekolådans John Gerhard beskriver situationen ur verksamhetens

Veckobrev 13 2020
12

Halloumi på hemmaplan

En av svenskarnas absoluta favoritostar, halloumin, fick sig en törn efter kritiken kring Cyperns användning av...

Veckobrev 12 2020
11

Den politiserade maten

I USA är det vanligare att företag, också inom livsmedelssektorn, marknadsför sig med hjälp av politiska budskap...

Veckobrev 11 2020