Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

6

Cirkulära matsopor

Om tre år ska alla Sveriges kommuner samla in matavfall separat från samtliga hushåll. Men varför först då?...

Veckobrev 6 2021
5

Kultiverande kultur

Att kultur kan bidra till hälsa är väl känt, men det kan också inspirera till förändring – genom kombinationen...

Veckobrev 5 2021
4

Överproduktion av mat, varför?

Betydligt mer mat än vad som behövs produceras i världen. Ändå går knappt en miljard hungriga. Ann-Helen Meyer von...

Veckobrev 4 2021
3

Målchans på hemmaplan

Slitstarkt är inte nödvändigtvis hållbart, men det kan kanske bli! Susanne Helgeson berättar om framtidens allt...

Veckobrev 3 2021
2

Det går lika bra med blåbär

Nytt år betyder nya tag för många, inte minst hälsomässiga. Gå inte över ån efter vatten när det gäller...

Veckobrev 2 2021
52

Julnötter med rötter

Hasselnötter hör julen till och merparten av dem vi äter kommer från Turkiet. Men de växer bra i södra Sverige...

Veckobrev 52 2020
51

Det heter inte spargris för inte

I höjd med Lucia skulle julgrisen traditionellt sett slaktas. Och fram tills dess hade den agerat spargris. Ann-Helen...

Veckobrev 51 2020
50

På spaning i pepparkakeland

Varför är det ingen peppar i pepparkakorna? Richard Tellström hjälper Anette Dieng att reda ut den saken. Och bjuder...

Veckobrev 50 2020
49

Coronan och matvanorna

Följderna av det senaste årets råd, restriktioner och rekommendationer påverkar oss på alla upptänkliga sätt...

Veckobrev 49 2020
48

Vådan av att odla i växthus

Ris, spannmål, majs och potatis – varför inte odla det i växthus eller ­vertikalodlingar där det går snabbare...

Veckobrev 48 2020