Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

2

Tid för svensk vinäger

Korvstoppning, surdegsbakning och mikrobryggt öl. Blir vinäger nästa hantverkstrend? Sverige är historiskt sett ett...

Veckobrev 2 2020
51

Fira med gott samvete

December och upptrappningen inför helgerna är i full gång. För att uppskatta firandet ordentligt är det kanske...

Veckobrev 51 2019
50

Tid för alger

Efter några år av klimatrelaterade problem tar odlandet av alger nu fart i Indonesien igen. Och det gör gott för...

Veckobrev 50 2019
49

Rent mjöl i påsen

Uttrycket i rubriken skulle kunna gälla också för sånt som produceras utan inblandning av kemikalier. Precis som det...

Veckobrev 49 2019
48

Allt går att sälja…

I takt med att miljöämnet tar större plats i media, tänjs också gränserna för hur vokabulär och argument...

Veckobrev 48 2019
47

Uppstickare på proteinfronten

Kan närodlad sötlupin vara ett alternativ till billig importerad soja? Bönorna har onekligen potential – de klarar...

Veckobrev 47 2019
46

Betesdjur som statister

Ser man på djuren som en viktig resurs både i ekosystemet och i livsmedelssystemet, eller mera som ett etiskt...

Veckobrev 46 2019
45

Livet i jorden

Ju friskare jord desto friskare växter. Och det är på mikrolivet i jorden det kommer an. Anette Dieng har träffat...

Veckobrev 45 2019
44

Engagerat artisteri

I takt med att forskarrapporterna om klimatförändringarna rullar in, fylls tidningsspalter och webbsidor med både...

Veckobrev 44 2019
43

Världens största böna

Sojabönan har fått många användningsområden, billig och rik på både protein och fett som den är. Samtidigt är...

Veckobrev 43 2019