Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

7

Mindre kan ge mer

Ny teknik i all ära, ska vi greja livet i ett mindre resurskrävande samhälle krävs även sociala innovationer. Och...

Veckobrev 7 2020
6

Välkommet bröd

Från och med nu finns fyra goda bröd från Järna Bageri i Ekolådans ­sortiment. Anette Dieng berättar om bagarna...

Veckobrev 6 2020
5

Bränderna och jordbruket

Att de australiska bränderna får konsekvenser också för jordbruket är helt klart, men hur stora återstår att se...

Veckobrev 5 2020
4

Allt att vinna på vila

En lång jäsning ger brödet mer smak – samtidigt som det ger hälso­samma fördelar. Men det är inte bara degar...

Veckobrev 4 2020
3

Mot hållbara höjder

Kan rymdforskning också komma planeten Jorden till gagn? Susanne Helgeson har ägnat jullovet åt att lyssna på några...

Veckobrev 3 2020
2

Tid för svensk vinäger

Korvstoppning, surdegsbakning och mikrobryggt öl. Blir vinäger nästa hantverkstrend? Sverige är historiskt sett ett...

Veckobrev 2 2020
51

Fira med gott samvete

December och upptrappningen inför helgerna är i full gång. För att uppskatta firandet ordentligt är det kanske...

Veckobrev 51 2019
50

Tid för alger

Efter några år av klimatrelaterade problem tar odlandet av alger nu fart i Indonesien igen. Och det gör gott för...

Veckobrev 50 2019
49

Rent mjöl i påsen

Uttrycket i rubriken skulle kunna gälla också för sånt som produceras utan inblandning av kemikalier. Precis som det...

Veckobrev 49 2019
48

Allt går att sälja…

I takt med att miljöämnet tar större plats i media, tänjs också gränserna för hur vokabulär och argument...

Veckobrev 48 2019