Glädjeämnen och vedermödor
Det börjar bli dags att fundera på årets odlingssäsong. Ann-Helen Meyer von Bremen gläds åt frön som spirar och...
Veckobrev 6 2025
Att prova något nytt
Utbudet av matvaror i Sverige är enormt. Och varierat! Ändå tycks många av oss vara fast i gamla hjulspår. Jens...
Veckobrev 5 2025
Klyftan som förenar
Under några år på 1900-talet ratades den. Nu finns knappt det svenska kök som inte har en vitlök liggandes på lut...
Veckobrev 4 2025
På skoj och allvar: 2025
Framtidsscenario eller önsketänk. Ann-Helen Meyer von Bremen roar sig med att titta tillbaka på ett lika uppdiktat...
Veckobrev 3 2025
En dag i sänder
Dagar att fira, kommande väder, 72 årstider, sådd och skörd och ren poesi. Susanne Helgeson skriver om olika...
Veckobrev 2 2025
Frusna fruktdrömmar får liv
Äppelodling i större skala i Norrland, funkar det? Sanna Lindberg berättar om ett projekt och ett förädlingssätt...
Veckobrev 51 2024
Klokskap mellan pärmar
Frågar man Ann-Helen Meyer von Bremen bör Tomten komma med åtminstone ett hårt paket. Här tipsar hon om en ny och...
Veckobrev 50 2024
Den mat man minns
Barndomens rätter och smaker hör till sådant som bär minnen ända in i ålderdomen. Jens Linder reflekterar...
Veckobrev 49 2024
Ekolådan, så funkar det. Del 4.
Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Emma Lohne och Victor Westerdahl...
Veckobrev 48 2024
Visa av skadan
Klimatrapporterna duggar numera tätt, men hur hamnade vi egentligen här? Susanne Helgeson berättar om nya
Veckobrev 47 2024