Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

6

Glädjeämnen och vedermödor

Det börjar bli dags att fundera på årets odlingssäsong. Ann-Helen Meyer von Bremen gläds åt frön som spirar och...

Veckobrev 6 2025
5

Att prova något nytt

Utbudet av matvaror i Sverige är enormt. Och varierat! Ändå tycks många av oss vara fast i gamla hjulspår. Jens...

Veckobrev 5 2025
4

Klyftan som förenar

Under några år på 1900-talet ratades den. Nu finns knappt det svenska kök som inte har en vitlök liggandes på lut...

Veckobrev 4 2025
3

På skoj och allvar: 2025

Framtidsscenario eller önsketänk. Ann-Helen Meyer von Bremen roar sig med att titta tillbaka på ett lika uppdiktat...

Veckobrev 3 2025
2

En dag i sänder

Dagar att fira, kommande väder, 72 årstider, sådd och skörd och ren poesi. Susanne Helge­son skriver om olika...

Veckobrev 2 2025
51

Frusna fruktdrömmar får liv

Äppelodling i större skala i Norrland, funkar det? Sanna Lindberg be­rättar om ett projekt och ett förädlingssätt...

Veckobrev 51 2024
50

Klokskap mellan pärmar

Frågar man Ann-Helen Meyer von Bremen bör Tomten komma med åtminstone ett hårt paket. Här tipsar hon om en ny och...

Veckobrev 50 2024
49

Den mat man minns

Barndomens rätter och smaker hör till sådant som bär minnen ända in i ålderdomen. Jens Linder reflekterar...

Veckobrev 49 2024
48

Ekolådan, så funkar det. Del 4.

Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Emma Lohne och Victor Westerdahl...

Veckobrev 48 2024
47

Visa av skadan

Klimatrapporterna duggar numera tätt, men hur hamnade vi egentligen här? Susanne Helge­son berättar om nya

Veckobrev 47 2024