Den mat man minns
Barndomens rätter och smaker hör till sådant som bär minnen ända in i ålderdomen. Jens Linder reflekterar...
Veckobrev 49 2024
Ekolådan, så funkar det. Del 4.
Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Emma Lohne och Victor Westerdahl...
Veckobrev 48 2024
Visa av skadan
Klimatrapporterna duggar numera tätt, men hur hamnade vi egentligen här? Susanne Helgeson berättar om nya
Veckobrev 47 2024
Gamla grödors fördel
I Etiopien utgör en traditionell gröda vid namn enset ett undantag från den globala normen när det gäller
Veckobrev 46 2024
Ekolådan, så funkar det. Del 3.
Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Bane Jovanovic och Thomas Holm berättar...
Veckobrev 45 2024
De goda renhållarna
Vi är snart inne den tredje höstmånaden med r i namnet. Frågar man Jens Linder är det med andra ord hög tid för...
Veckobrev 44 2024
Vårdplaner i verkligheten
Naturrestaureringslagen. Den är inte bara svårstavad, den är också synnerligen svår att både genomföra och...
Veckobrev 43 2024
Ekolådan, så funkar det. Del 2.
Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Sasa Stankovics berättar för Anette...
Veckobrev 42 2024
Mat i förändrat klimat
Vad händer med livsmedelsproduktionen när klimatet blir varmare? Räcker maten till alla? Gunnar Rundgren har läst...
Veckobrev 41 2024
Steg i rätt riktning
Produktpass och puffande för stadscykling. Susanne Helgeson gläds åt idéer som går i en mer hållbar riktning –...
Veckobrev 40 2024