Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

37

Cidern steppar upp

Cider som länge varit sött och mest liknat läsk, har på senare tid blivit något helt annat – och mycket bättre...

Veckobrev 37 2023
36

Från invasiv till inhemsk

Att bekämpa invasiva arter, är det i alla lägen rätt väg att gå? Ann-Helen Meyer von Bremen ställer sig frågan...

Veckobrev 36 2023
35

Var sak på sin plats

Hur många olika sorteringskärl finns det vid din återvinningsstation? Susanne Helgeson berättar om en ort i Japan...

Veckobrev 35 2023
34

Infusera mera

Vi gör det för sällan och kanske lite för ensidigt, tycker Jens Linder som har många förslag på hur man kan...

Veckobrev 34 2023
33

Toppnotering i det gröna

Det finns träd som trots att de skulle kunna ge flera ­kubikmeter virke ratas av skogsindustrin. Men ­Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 33 2023
26

Kompromisser i säsong

­Nu står kampen i odlingsrader och grönsaksland, den mot ogräs och för de grödor vi vill ska breda ut sig och ta...

Veckobrev 26 2023
25

Stjärnspäckat på grillen

Nu glider aptitretande doftskyar över stad och land. På grillgallren ses korv och filéer lämna allt mer plats åt...

Veckobrev 25 2023
24

På upptäcktsfärd runt knuten

Den vilda växtvandring som Ekolådan med hjälp av Emilia Rekestad arrangerade härom veckan blev en succé. John...

Veckobrev 24 2023
23

Alla stigar bär till Rom

Vandring är ekoturismens paradgren. Susanne Helgeson slår ett slag för det långsamma, hänsynsfulla semestrandet –...

Veckobrev 23 2023
22

Rapport från Långhult

För Ekolådans räkning odlar Emma och Marcus Söderlind bland annat tomater. Men i år blir skörden lite sen...

Veckobrev 22 2023