Rapport från Långhult
För Ekolådans räkning odlar Emma och Marcus Söderlind bland annat tomater. Men i år blir skörden lite sen...
Veckobrev 22 2023
Vilse i begreppsdjungeln
Ekologiskt, lokalt, hållbart. Begreppen som paras med livsmedel är flera, men bara ett av dessa tre är
Veckobrev 21 2023
Ekologiskt öl alltmer ekologiskt
Bryggare som väljer den ekologiska vägen möts av vissa utmaningar. Sanna Lindberg berättar om en bransch det bubblar...
Veckobrev 20 2023
Tuffing med variationer
Ivriga på en av vårens första smaker äter vi dem ofta rakt upp och ner, eller möjligtvis med en klick smör. Men...
Veckobrev 19 2023
Vad blir det för mat?
Hemlagat, hämtat, hemkört. Alternativen är många kring vad, hur och var vi äter. Gunnar Rundgren resonerar...
Veckobrev 18 2023
Konstnärlig påverkan pågår
Tidens dominerande samhällsfrågor har alltid satt avtryck i kulturen. Susanne Helgeson berättar om både framtida och...
Veckobrev 17 2023
Medbönder emellan
I Tyskland är andelsjordbruk betydligt mer vanligt förekommande än i Sverige. Gunnar Rundgren har varit i Bayern och...
Veckobrev 16 2023
Status plast
Dess osannolika livslängd gav den hjältestatus – och ledde så småningom till ett gigantiskt problem.
Veckobrev 15 2023
Gammal vän i ny tappning
Stapelvara hos vissa, delikatess hos andra. Jens Linder fascineras av den idérikedom som förknippas med potatis i...
Veckobrev 14 2023
När planer sätts i verket
Goda idéer kan kräva stöttning för att förverkligas. Sanna Lindberg berättar om ett hållbarhetspris som riktar...
Veckobrev 13 2023