Gammal vän i ny tappning
Stapelvara hos vissa, delikatess hos andra. Jens Linder fascineras av den idérikedom som förknippas med potatis i...
Veckobrev 14 2023
När planer sätts i verket
Goda idéer kan kräva stöttning för att förverkligas. Sanna Lindberg berättar om ett hållbarhetspris som riktar...
Veckobrev 13 2023
Möbler och matematik
Hur mycket soffa får man för ett kilo koldioxidekvivalenter? Annica Kvint besökte möbelmässan och lärde sig...
Veckobrev 12 2023
Kräftgång i mejerihyllan
Från ekologiskt till svenskproducerat till vegetariskt – och tillbaks igen. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar...
Veckobrev 11 2023
Små storheter från Sichuan
Milda grönsaker kan ibland behöva livas upp en aning. I sådana lägen plockar Jens Linder fram burken med
Veckobrev 10 2023
Med ljusglimtarna i fokus
Sju år kvar till 2030 och frågan är hur det går med hållbarhetsagendan. Susanne Helgeson håller ändå modet...
Veckobrev 9 2023
Rapport från krogvärlden
Många välrenommerade restauranger med hållbarhetsfokus har stängt för gott på sistone. Sanna Lindberg berättar...
Veckobrev 8 2023
Karnevalsyra och matkrav
Ann-Helen Meyer von Bremen rapporterar från en demonstration i Berlin där en brokig skara kräver mer av den inhemska...
Veckobrev 7 2023
När gjorde du en stuvning sist?
Vissa recept tycks hopplöst ute även om rätterna i sig inte är det. Med några små justeringar blir det roligt att...
Veckobrev 6 2023
Visionär matproduktion i stan
Tankarna på städer som är mer självförsörjande vad gäller livsmedel sysselsätter nu allt fler. Annica Kvint...
Veckobrev 5 2023