Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

39

Säg omelett

Den ultimata lunchrätten? För vissa är det ingen tvekan: Omelett, säger Jens Linder. Frågan är bara vilken metod...

Veckobrev 39 2024
38

Ekolådan, så funkar det. Del 1.

Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Först ut att berätta för Anette Dieng...

Veckobrev 38 2024
37

Årets äppelparad är igång

Efterhand som temperaturen sjunker och dagarna blir kortare dignar nu äppelträden av sort efter sort. Ann-Helen Meyer...

Veckobrev 37 2024
36

Dags för mineralskifte

Vår möjlighet att tillgodogöra oss spannmålens alla näringsämnen, kan snart komma att bli avsevärt lättare...

Veckobrev 36 2024
35

Hjälp naturen hjälpa

När blomningen är över tar nästa rikedom vid, nu är tiden mogen för att samla och sprida vilda fröer. Sanna...

Veckobrev 35 2024
34

Plats på scen för nya tankar

Konserter och musikfestivaler hör sommaren till. Susanne Helgeson berättar om de hållbara steg som börjat tas av...

Veckobrev 34 2024
33

Nya rön om mat och mående

Forskarna har tittat närmare på den så kallade ultraprocessade maten. Anna K Sjögren berättar vad de kommit fram...

Veckobrev 33 2024
26

Hopkok från södern

Just nu är grönsakerna ljuvliga som de är, men Jens Linder ser också fram emot när han senare i sommar får gå...

Veckobrev 26 2024
25

Att se skogen och alla träd

Byggmaterial, kolsänka och välbefinnande för såväl stora som pyttesmå. Susanne Helge­son har läst och sett en...

Veckobrev 25 2024
24

Tålamod, tålamod

De svenska primörerna är nu äntligen på intågande. Ann-Helen Meyer von Bremen väntar tålmodigt på att de en...

Veckobrev 24 2024