Säg omelett
Den ultimata lunchrätten? För vissa är det ingen tvekan: Omelett, säger Jens Linder. Frågan är bara vilken metod...
Veckobrev 39 2024
Ekolådan, så funkar det. Del 1.
Vilka är de som arbetar på Ekolådan i Järna? Hur ser deras arbetsdagar ut? Först ut att berätta för Anette Dieng...
Veckobrev 38 2024
Årets äppelparad är igång
Efterhand som temperaturen sjunker och dagarna blir kortare dignar nu äppelträden av sort efter sort. Ann-Helen Meyer...
Veckobrev 37 2024
Dags för mineralskifte
Vår möjlighet att tillgodogöra oss spannmålens alla näringsämnen, kan snart komma att bli avsevärt lättare...
Veckobrev 36 2024
Hjälp naturen hjälpa
När blomningen är över tar nästa rikedom vid, nu är tiden mogen för att samla och sprida vilda fröer. Sanna...
Veckobrev 35 2024
Plats på scen för nya tankar
Konserter och musikfestivaler hör sommaren till. Susanne Helgeson berättar om de hållbara steg som börjat tas av...
Veckobrev 34 2024
Nya rön om mat och mående
Forskarna har tittat närmare på den så kallade ultraprocessade maten. Anna K Sjögren berättar vad de kommit fram...
Veckobrev 33 2024
Hopkok från södern
Just nu är grönsakerna ljuvliga som de är, men Jens Linder ser också fram emot när han senare i sommar får gå...
Veckobrev 26 2024
Att se skogen och alla träd
Byggmaterial, kolsänka och välbefinnande för såväl stora som pyttesmå. Susanne Helgeson har läst och sett en...
Veckobrev 25 2024
Tålamod, tålamod
De svenska primörerna är nu äntligen på intågande. Ann-Helen Meyer von Bremen väntar tålmodigt på att de en...
Veckobrev 24 2024