Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

14

Gammal vän i ny tappning

Stapelvara hos vissa, delikatess hos andra. Jens Linder fascineras av den idérikedom som förknippas med potatis i...

Veckobrev 14 2023
13

När planer sätts i verket

Goda idéer kan kräva stöttning för att förverkligas. Sanna Lindberg berättar om ett hållbarhetspris som riktar...

Veckobrev 13 2023
12

Möbler och matematik

Hur mycket soffa får man för ett kilo koldioxidekvivalenter? Annica Kvint besökte möbel­mässan och lärde sig...

Veckobrev 12 2023
11

Kräftgång i mejerihyllan

Från ekologiskt till svenskproducerat till vegetariskt – och tillbaks igen. Ann-Helen Meyer von Bremen förklarar...

Veckobrev 11 2023
10

Små storheter från Sichuan

Milda grönsaker kan ibland behöva livas upp en aning. I sådana lägen plockar Jens Linder fram burken med

Veckobrev 10 2023
9

Med ljusglimtarna i fokus        

Sju år kvar till 2030 och frågan är hur det går med hållbarhets­agendan. Susanne Helgeson håller ändå modet...

Veckobrev 9 2023
8

Rapport från krogvärlden

Många välrenommerade restauranger med hållbarhetsfokus har stängt för gott på ­sistone. Sanna Lindberg berättar...

Veckobrev 8 2023
7

Karnevalsyra och matkrav

Ann-Helen Meyer von Bremen rapporterar från en demonstration i Berlin där en brokig skara kräver mer av den inhemska...

Veckobrev 7 2023
6

När gjorde du en stuvning sist?

Vissa recept tycks hopplöst ute även om rätterna i sig inte är det. Med några små justeringar blir det roligt att...

Veckobrev 6 2023
5

Visionär matproduktion i stan     

Tankarna på städer som är mer självförsörjande vad gäller livsmedel sysselsätter nu allt fler. Annica Kvint...

Veckobrev 5 2023