Vikten av wow
Den som utsätter sig för upplevelser som väcker förundran, har goda chanser att också må bra på längre sikt...
Veckobrev 17 2024
Dit stigarna bär
Att följa en stig är att gå i någon annans fotspår. Linda Pérez ger sig ut på vandring och berikas av...
Veckobrev 16 2024
Ny fart i kretsloppet
Ann-Helen Meyer von Bremen ser hoppfullt på återcirkuleringen av såväl mat- som trädgårdsavfall. Och ser fram emot...
Veckobrev 15 2024
Nyheter på äggfronten
Rapporter visar nu att halterna av PCB, dioxin och PFAS förekommer i högre grad i ekologiska ägg än i
Veckobrev 14 2024
En söt gammal goding
Nu savar lönnen i norra Nordamerika och produktionen av den famösa sirapen är i full gång. Mattias Lundblad...
Veckobrev 13 2024
Goda ekologiska nyheter
Efter att ha studerat årets upplaga av The World of Organic Agriculture har Gunnar Rundgren koll på läget.
Veckobrev 12 2024
What’s cooking Great Britain?
Jens Linder dyker ner i det brittiska kökets historia och hyllar dess samtida mångfald, inte minst vad gäller...
Veckobrev 11 2024
Förändringar längs fågelvägen
Kvittret tilltar och nu är de snart tillbaka, men hur påverkas egentligen flyttfåglarna när klimatet förändras?...
Veckobrev 10 2024
Fixa eget frö
För den som vill dra upp sina grönsaker från ekologiska fröer är utbudet ganska begränsat. Men det går ju...
Veckobrev 9 2024
Rätt – fast på ett annat sätt
Allt behöver inte bli som man tänkt sig för att vara bra. Susanne Helgeson gläds vid tanken på De felaktiga...
Veckobrev 8 2024