Meny

Anmäl dig här om du vill ha vårt veckobrev mejlat till dig varje vecka.

17

Vikten av wow

Den som utsätter sig för upplevelser som väcker förundran, har goda chanser att också må bra på längre sikt...

Veckobrev 17 2024
16

Dit stigarna bär

Att följa en stig är att gå i någon annans fotspår. Linda Pérez ger sig ut på vandring och berikas av...

Veckobrev 16 2024
15

Ny fart i kretsloppet

Ann-Helen Meyer von Bremen ser hoppfullt på återcirkuleringen av såväl mat- som trädgårdsavfall. Och ser fram emot...

Veckobrev 15 2024
14

Nyheter på äggfronten

Rapporter visar nu att halterna av PCB, dioxin och PFAS förekommer i högre grad i ekologiska ägg än i

Veckobrev 14 2024
13

En söt gammal goding

Nu savar lönnen i norra Nordamerika och produktionen av den famösa sirapen är i full gång. Mattias Lund­blad...

Veckobrev 13 2024
12

Goda ekologiska nyheter

Efter att ha studerat årets upplaga av The World of Organic Agriculture har Gunnar Rundgren koll på läget.

Veckobrev 12 2024
11

What’s cooking Great Britain?

Jens Linder dyker ner i det brittiska kökets historia och hyllar dess ­samtida mångfald, inte minst vad gäller...

Veckobrev 11 2024
10

Förändringar längs fågelvägen

Kvittret tilltar och nu är de snart tillbaka, men hur påverkas egentligen flyttfåglarna när klimatet förändras?...

Veckobrev 10 2024
9

Fixa eget frö

För den som vill dra upp sina grönsaker från ekologiska fröer är ut­­budet ganska begränsat. Men det går ju...

Veckobrev 9 2024
8

Rätt – fast på ett annat sätt

Allt behöver inte bli som man tänkt sig för att vara bra. Susanne Helgeson gläds vid tanken på De felaktiga...

Veckobrev 8 2024