Meny

Följ med på växtvandring

Finns det andra sätt att tänka kring landskapet och vad vi äter? Vad ­händer när vi utforskar våra gröna närområden? Och vad händer när vi gör det tillsammans?

Ett växande intresse för hållbar mat gör sig idag påmint på olika sätt i vårt samhälle. Inom lokalt mathantverk ser vi ett rejält uppsving och viljan att ­bokstavligen sätta nävarna i jorden växer starkt. Men det finns fortfarande många oupptäckta möjligheter i vår närmiljö relaterade till mat.

Ekolådan välkomnar dig att ta del i en dag med tema Ätliga växter till­sammans med Emilia Rekestad, perma­kulturist och trädgårdsmästare med specialkunskap om vilda ätliga växter. Vi lär oss känna igen och plocka ätliga växter som ofta finns i vår närmaste omgivning. Genom en växtvandring tar vi oss från Ekolådans lokaler i Järna över skogen till odlingskooperativet Under Tallarna, där vi avslutar dagen med en enkel vild lunch som vi ­bereder tillsammans i platsens utekök.

Vem: Ekolådan och odlingskoopera­tivet Under Tallarna, Järna.
När: Lördag 12 juni och söndag 13 juni kl 9.00–14.00.
Var: Samling på Tuna Industriväg 17, Järna.
Pris: 725 kr, inklusive lunch.
Anmälan: Senast 31 maj till [email protected].

Om du har möjlighet, ta gärna med en korg eller papperskasse att plocka växter i, en liten trädgårdsspade samt en sekatör.