Fler boktips
I tillägg till boktipsen i veckans artikel vill vi gärna också rekommendera måltidsforskaren Richard Tellströms Varje tugga är en tanke : Svensk matkultur under 800 år som Augustnominerades i fackbokskategorin i år och som beskriver vad som egentligen styr vad vi lägger på tallriken. Och så Frukt & bär A–Ö som juryn till det nyinstiftade Cajsa Warg-priset utsåg till Årets kokbok 2024. Paul Svensson listar där nordiska, vilda och tama bär och frukter, och parar inte sällan ihop dem med nya och lite otippade smakkamrater. Under året har också en av Ekolådans veckobrevs flitigaste skribenter, Jens Linder, kommit med en kulinarisk retrospektiv med titeln Allt gott – 150 utvalda rätter från ett halvt sekel i köket.
Och så vill vi förstås slå ett slag även för våra egna böcker: Ekolådans recept och Skörd – båda praktiskt uppställda i råvaruordning och med mängder av tips och recept. Du hittar dem bland tilläggsvarorna.