Meny
pickles-5296370_1920

Gula senapsfrön – nyhet i sortimentet

Nu finns det ekologiska senapsfrön från Heuschrecke i vårt tilläggssortiment. Passa på att göra picklade senapsfrön, det är enkelt! Koka upp 1/2 dl ättika (12 %), 1 dl socker, 1 1/2 dl vatten och 1/2 tsk salt. Dra från värmen, häll i 1 dl senapsfrön och låt dra i 30 minuter. Förvara i en burk i kylen. Fröna är goda i dressingar och sallader eller som tillbehör till stekt kött eller rostade grönsaker.

Eller varför inte grodda fröna till peppriga skott? Skölj senapsfröna och strö ut på dubbelt hushållspapper på ett fat. Duscha med vatten och täck löst med plastfolie, utan att sluta tätt. Duscha då och då, det är viktigt att hålla en jämn fuktighet. Ta bort plasten när de börjar spira, efter ett till två dygn. Skotten är klara att skörda efter fyra till fem dagar. Klipp över macka, soppa och sallad eller där du behöver lite extra pepprighet. Du hittar senapsfröna här.