Meny
nature-993460_1920

Kaki – en riktig sötsak

I veckans låda hittar du kakifrukt. Just den här är odlad i Spanien. Kaki är en riktigt söt frukt, som mogen påminner den nästan om dadlar i smaken. Och den bör vara ordentligt mogen innan den äts. Kläm försiktigt på kakin, den ska vara lite mjuk, då är den som godast. Omogen kaki kan nämligen innehålla garvsyror som gör fruktköttet kärvt och strävt.

Dela den mogna kakin mitt itu och ät den direkt ur skalet med sked. Även skalet går i och för sig fint att äta. Eller skär kakin i bitar och blanda ner i en fruktsallad, kompa gärna den söta frukten med syrlig apelsin, grape eller klementin. Och smaksätt med kryddor som kanel, kardemumma eller stjärnanis.

Kakin kan förvaras i kylen, men ta fram den i god till innan den ska ätas. Rumstempererad kommer smaken bäst till sin rätt.