Koreanskt smårättslexikon
För dig som läst och inspirerats av Jens Linders artikel här intill och vill kunna söka upp banchan-recepten på nätet, här är namnen på koreanska.
Milda rätter:
Aehobak bokkeum – lättstekta zucchiniskivor med vitlök.
Beoseot bokkeum – wokad svamp, ofta shiitake eller enoki.
Gaji namul – ångad aubergine med soja, sesam och vitlök.
Gamja jorim – smörkokta potatisar i sötaktig sojasås.
Kongnamul – blancherade sojaböngroddar med sesam och salt.
Mu namul – blancherad rättika i sesamolja.
Nabak namul – tunt skivad rå rättika eller kålrabbi i vinägrett.
Pa muchim – vårlök i chiliolja och vinäger.
Sigeumchi namul – blancherad spenat med sesamolja och vitlök.
Starka rätter:
Gaji muchim – ångad aubergine med stark vitlöks- och chiliblandning.
Maneul jjong muchim – vitlöksblast i stark kryddblandning.
Mu saengchae – strimlad rättika med chili och vinäger.
Oi muchim – gurksallad med sesamolja och gochugaru (koreanskt chilipulver).
Pa muchim – vårlök i syrlig och het chilimarinad.
Yeolmu muchim – rättikablad i het, syrlig chilidressing.