
Njut av den svenska majsen
En kort, men naggande god säsong är här – den för svensk majs. I flera av veckans lådor finns det gyllene kolvar från Nibble Handelsträdgård här i Järna. Nu finns ingen anledning att konstla till det, därför tipsar vi om tre enkla recept.
1. Kokt med en klick smör. Ta bort blasten och koka kolvarna i saltat vatten, cirka 5–10 minuter. Testa att lossa ett korn med en gaffel, går det hyfsat lätt är de klara. Servera med gott smör.
2. Chili- och vitlöksstekt. Skär kokta majskolvar i tjocka skivor. Stek dem hastigt i olivolja tillsammans med finhackad chili och vitlök. Salta och peppra och servera som tillbehör.
3. Stekta korn. Skär loss råa majskorn från stammen. Rosta dem i en torr panna. Vänd ner majsen i en sallad, en gryta eller på köttfärssåsen. Du kan också blanda en salsa med de rostade majskornen och lite sweet chili-sås.