Meny
Pumpa

Oktoberfest för pumpa

Nu börjar höstens goda pumpor att mogna och i veckans lådor finns svensk hokkaidopumpa från Stallsberg Lantbruk & Trädgård, som ligger mitt på Östgötaslätten. Pumpor kommer i många vackra färger och former; från små prydnadsstorlekar till jättepumpor på hundratals kilo. Hokkaido, butternut, halloween- och muscatpumpa är några av mat-pumporna som skördas i Sverige. När du skalar pumpan är det enklast att skära den liggandes och i två delar. Ta bort kärnorna och lägg snittytan mot skärbrädan, håll i med ena handen och skär av skalet uppifrån och ner, med den andra. Pumpa innehåller mycket vatten och avger en del vätska vid tillagning. Förvara den helst på en torr och sval plats, alternativt längst ner i kylen. Har du redan skurit upp pumpan bör den förvaras i kylen. Puread, förvälld eller tillagad pumpa går bra att frysa.