Meny
flour-scoop-2713988_1920

Prova våra nya mjölsorter!

Det finns mjöl – och så finns det mjöl! Vi är verkligen stolta över våra nya biodynamiska mjölsorter i serien Fyra Årstider. Spannmålet är odlat av Niclas Dagman på Markusgården på Västgötaslätten. Det är också i gårdens egen stenkvarn som vetet och rågen mals till mjöl.

Vi har tre mjölsorter att välja mellan. Det siktade dinkelmjölet kan användas istället för vanligt vetemjöl. Dinkel, också kallat spelt, är en gammal kultursort. Smaken är milt nötig.

Lantvetemjölet är även det ett siktat mjöl av en äldre kultursort. Det är också ett godare och näringsrikare alternativ till vanligt vetemjöl. Även här finns en nötighet i smaken.

Rågmjölet är ett fullkornsmjöl, det vill säga hela kärnan med kli och grodd är med. Det gör mjölet mer näringsrikt, och inte minst rikt på nyttiga fibrer. Dessutom har fullkornsmjöl mer smak än siktat mjöl.

Du hittar mjölsorterna här.