Meny
vegetables-4093880_1920

Ramiro – en sötare paprika

Riktigt kringelkrokiga är paprikorna i veckans låda. Ramiro heter sorten och den är lite sötare än vanlig paprika. Den finns även i gul och grön tappning.

Ramiron passar förstås att äta precis som den är. Men den är även god att låta koka med i en chili con carne eller en mustig köttgryta. Liksom annan paprika är ramiron fin att rosta i ugnen, då förstärks den söta smaken ytterligare. Vänd paprikan i lite olja och lägg på en plåt, rosta på 200 grader i ungefär en kvart. Lägg sedan paprikan i en bunke, täck med plastfolie och låt svalna. Dra av skalet, halvera paprikan och kärna ur. Den är god strimlad i en sallad eller som tillbehör till andra rätter. Eller mixa med olivolja, rostade pinjenötter, riven parmesan, vitlök och färsk basilika till en röd pesto. Perfekt till nykokt pasta.