Meny
salad-2376777_1920

Sallat på annat sätt

Vissa grönsaker är mer förknippade med specifika rätter än andra. Som ett sallatshuvud. Kan man överhuvudtaget tänka annat än sallad? Inget fel på sallad förstås, men ibland är det kul att tänker lite utanför boxen.

Gillar du gröna smoothies så går det förstås bra att använda alla möjliga sorters sallat och inte bara spenat som ofta står i recept. Tänk bara på att inte välja en allt för besk variant. Milda sorter som mâche, isberg och huvudsallat funkar fint.

Fastare salladssorter som roman och isberg är toppen att dela i klyftor eller halvor och sota lätt på gallret på grillen. Lägg dem sedan på fat och slå över en god dressing.

Faktiskt kan du även göra dressingen av gröna blad. Mixa 2 dl strimlad sallat, 1 dl persilja, 2 msk kapris, 1 vitlöksklyfta, 2 msk citronsaft och lite skal, 1 dl mild olivolja, salt och peppar till en grön salsa verde.