Meny
apples-1004886_1920

Svenska ekoäpplen är här!

Äntligen kan vi nu lägga säsongens svenska ekologiska äpplen i våra lådor. Hittills är det främst de tidiga sommaräpplena som varit mogna. De är känsliga och svåra att transportera och går därför mest till att göra must. Men nu är de mer tåliga sorterna här och redo att avnjutas.

Bakom äpplen står odlarna Joacim och Fiona Holgersson med företaget Bramleys. Runt om i Skaraborg har de över 20 000 äppelträd. Variationen är stor, totalt odlas 100 olika äppelsorter.
Kinnekulle, Mösseberg och Vinninga är platser där allt frodas, hävdar Joacim och Fiona. Jorden, berggrunden, klimatet och läget samverkar så att äpplena får sin specifika karaktär.Tack vare det ganska kalla klimatet växer äpplena i sakta mak och får därför mycket smak, och en fin balans mellan syra och sötma.

Även Bramleys pressar en stor del av sina äpplen till must. Några av dryckerna hittar du i vårt tilläggssortiment. Till exempel två sortrena muster tappade på vackra 33-centilitersflaskor, en på bara Ingrid Marie och en på enbart sorten Filippa. Dessutom finns äppelglögg och en dryck på svarta vinbär och rödbeta.

Du vet väl att du kan beställa från tilläggssortimentet? De extra varorna skickas tillsammans med din låda. Besök ekoladan.se och kika in under fliken Privat och sedan under Tilläggsvaror.