Meny
paradisapple-2936362_1920

Syrligt från Skaraborg

Nu finns en spännande nyhet bland tilläggssortimentets drycker – verjus från Bramley’s utanför Lidköping.

Verjus, ”grön juice” på franska, görs vanligtvis på vindruvor som skördats innan de mognat. Med sin bakgrund som sommelier och vinhandlare i London är det kanske inte så konstigt att Joacim Holgersson, som driver fruktföretaget Bramley’s tillsammans med frun Fiona, valt att ta fram en verjus. Och äpplena i Skaraborg visar sig fungera fint som alternativ till druvor. Inte minst de naturligt syrliga och kärva paradisäpplena som utgör basen i Bramley’s verjus.

Verjusen är intensivt syrlig och kan fungera som smaksättare i mat istället för citron och vinäger. Eller som dryck till mat. Späd med vatten om det är för koncentrerat. Eller varför inte göra en drink med lite kolsyrat vatten, is och några skivade jordgubbar i?

Du hittar Bramley’s Verjus här.