Meny
20191027_110511

Vad händer på Wålstedts?

Under odlingsåret gör vi då och då nedslag på Wålstedts gård i Dala-Floda i Dalarna. Många av grönsakerna som du hittar i din låda är odlade av familjen Wålstedt med personal. Just nu startar årets säsong på allvar.  Lagret med förra årets rotfrukter är precis tömt samtidigt som späda plantor väntar på att sättas ut på fälten.

Vad händer hos er just nu, Per Wålstedt?
Vi förgror för fullt i växthuset. När plantorna är runt fyra centimeter sätter vi ut dem. Jorden är rätt torr så vi behöver vattna innan vi planterar ut.

Vad kommer att mogna först?
Potatisen är förhoppningsvis klar till midsommar. Det är en tidig sort som heter Solist. I början av juni kommer nog också majrova, pak choy och sommarkål att vara klara för skörd.

Vad händer annars på gården?
Vi håller på att gräva ner slangar i alla våra fält för att långsiktigt säkra våra skördar. Då har vi bättre kontroll även under väldigt regniga år. Det är ett långsiktigt projekt, nu hinner vi göra iordning en tredjedel av fälten, resten får vänta till nästa och nästnästa år.

Hur påverkas ni av corona-krisen?
Grossisterna vi levererar till har dragit ner på sina inköp, eftersom restaurangerna slutat köpa från dem. Vi försöker nu styra om en del så att vissa butiker kan köpa grönsakerna istället.