Meny

Vår nya kokbok är här!

Ända sedan Ekolådan startade hösten 2003 har vi här i veckobrevet tipsat om hur man enkelt, snabbt och med få ingredienser kan göra god mat av det som ligger i varje veckas lådor. För­utom regelrätta recept har vi med utgångspunkt i de olika grön­sakerna också givit en mängd förslag på hur de kan tillagas och kombineras med andra smaker, utan ingrediens­listor och exakta måttangivelser. De senare, som vi kallar tips, har alltid varit speciellt upp­skattade. Vi tror det är för att de visar hur enkelt det kan vara att laga mat.

I vår nya bok får du hela 810 förslag på vad du kan göra av våra vanligaste grönsaker. Vissa av tipsen känner du kanske igen, andra är helt nya. Många av bokens rätter är vegetariska, men långt ifrån alla. De flesta är tillbehör, men fungerar utmärkt också på egen hand. Grön­­sakerna presenteras i bokstavsordning, vilket gör det lätt att hitta det du är sugen på eller har hemma just för stunden. För var och en av dem får du dessutom matnyttig information om när de är i säsong, hur du bäst förvarar dem och mycket mer.

Skörd – 41 grön­saker och 810 recept från Ekolådan går att beställa som tilläggsprodukt – t o m 30 april dessutom för bara 199 kr (ord.pris 225 kr). Du hittar den under Ekolådans kokböcker.

Anette Dieng och Ingela Persson