Meny

Berbisk couscous med lamm och grönsaker

4 PORTIONER

1 kg lammstek med ben, i mindre bitar
1 stor gul eller röd lök, hackad
3–4 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk kanel
2 msk olja
1 msk tomatpuré
drygt 1 liter vatten
1 tsk salt + svartpeppar
2 dl torkade kikärtor, blötlagda över natten
4 dl couscous
2 medelstora potatisar, skalade och i mindre bitar
1 medelstor zucchini, i mindre bitar
ca 200 g majrova, kålrot eller annan rotfrukt, skalad och i mindre bitar
3 morötter, skalade och mindre bitar

Fräs kött, lök, vitlök, paprikapulver och kanel i olja i en stor gryta på hög värme. Rör i tomatpuré, täck med vatten och koka upp. Salta och lägg i kikärtor. Låt sjuda i 35 minuter.

Tillsätt grönsakerna i grytan och låt sjuda mjuka. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Tillaga couscousen enligt förpackningens anvisningar. Servera den med kött, grönsaker, kikärtor och sås.