Meny

Bön- och spenatbruschetta

2 PORTIONER

2–4 skivor vitt lantbröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, halverad

BÖN- OCH SPENATBLANDNING:
1 tsk chiliflakes
1 liten rödlök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk olivolja
250 g färsk spenat
ca 100 g kidneybönor från burk, sköljda och avrunna
salt och svartpeppar

Pensla brödet med olivolja. Stek eller grilla dem gyllenbruna. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök.

Fräs chili, rödlök och vitlök mjuka i olja i en stekpanna. Tillsätt spenat och bönor och låt steka tills spenaten har mjuknat och bönorna har blivit varma. Häll av eventuell vätska, salta och peppra. Fördela spenat­bland­ningen på brödskivorna och servera.