Meny

Buljongkokta grönsaker med ingefära och citrongräs

4 PORTIONER

1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk röd currypasta
2 msk olja
ca 1 liter grönsaksbuljong
1 citrongräs
1 bit ingefära, strimlad
1 burk kokosmjölk
(2 tsk tamarindpasta)
1 liter strimlade grönsaker, t ex morötter, broccoli, fänkål, paprika, vitkål, diverse rotfrukter
salt och peppar

Fräs lök, vitlök och currypasta i olja i en kastrull utan att det får färg.

Till­­sätt buljong, citrongräs (lätt krossat), ­ingefära, kokosmjölk och eventuellt tamarindpasta. Låt koka i ca 15 minuter.

Rör ner de strimlade grönsakerna i buljongen och låt sjuda tills de är nätt och jämnt mjuka. Smaksätt med salt och peppar.

Koka gärna med strimlad ­kyckling­filé och/eller servera med nudlar.

Recept: Ingela Persson