Meny

Fläskgryta med rotfrukter

4 PORTIONER

800 g fläskkarré, i grytbitar
2–3 msk olivolja
2 lökar, skivade
2 vitlöksklyftor, skivade
2 msk hackad färsk ingefära
2 msk tomatpuré
1 kanelstång
2 stjärnanis
5 gröna kardemummakapslar
3 dl vitt vin
1 dl utspädd apelsinjuice + vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 liter tärnade rotfrukter, t ex morot, palsternacka och rotselleri
salt och peppar

Bryn köttet ordentligt i olivolja i en stekpanna, lite i taget. Lägg över i en gryta.

Tillsätt lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och kryddor. Låt fräsa i ytterligare ett par minuter.

Häll i vin, apelsinjuice och vatten så att det täcker. Smula i buljongen och låt sjuda i 1 timme. Tillsätt rotfrukterna och fortsätt att sjuda tills köttet är mört och rotfrukterna mjuka, ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Gott med ris till.

Recept: Ingela Persson