Meny

Grillad romansallad med söt soja & fröströssel

2-4 PORTIONER

1/2 tsk sechuanpeppar
1/2 tsk chiliflakes
1 msk rostad lök
2 msk rostade pumpakärnor
1 msk rostade sesamfrön
2 msk ljus soja
2 msk ostronsås
2 msk flytande honung
1 tsk vinäger
1 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1 romansallat

Mixa kryddor och frön hastigt i en matberedare eller hacka till ett strössel.

Koka upp övriga ingredienser, utom sallaten, i en liten kastrull, låt sjuda i ett par minuter tills det tjocknar.

Dela romansallaten i 4 klyftor. Grilla eller stek sallaten tills den mjuknar men ändå är lite spänstig i mitten. Lägg på ett fat, skeda över såsen och strö över fröströsslet. Gott som tillbehör till grillad fisk eller tofu.