Meny

Grönsaksfyllda cannelloni

3–4 PORTIONER

1 medelstor aubergine
2 små zucchini
knappt 1/2 tsk salt
2 paprikor, röda, gula eller gröna
2 tomater
1 stor gul lök
8 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 dl passerade tomater
ca 12 cannellonirör
1/2 dl strimlad färsk basilika
250 g ricottaost
1 ägg, lätt vispat
salt och peppar
1/2–1 dl riven parmesanost eller pecorino

Skär auberginen och zucchinin i ca 2 cm stora bitar. Salta dem lätt och låt ligga i ca 30 minuter för att dra ur beskan.

Sätt ugnen på 200°.

Skär paprikorna, tomaterna och löken i ca 2 cm stora bitar. Klappa aubergine- och zucchinibitarna torra med hushållspapper. Vänd grönsakerna tillsammans med vitlöksklyftorna i olivolja på en plåt. Stek i ugnen tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg, i ca 30 minuter.

Bottna en ugnssäker form med passerade tomater. Pressa in de rostade grönsakerna i cannellonirören och lägg i formen.

Blanda basilika, ricotta och ägg i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Bred blandningen över cannellonin. Strö över parmesanost eller pecorino och grädda i ugnen i 30 minuter.