Grönsaksfyllda piroger
10–12 STYCKEN
1/2 aubergine, fint tärnad
1 zucchini, fint tärnad
1 paprika, fint tärnad
2 msk olivolja
1/2 dl finhackad purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl tapenade
salt och peppar
1 paket smördeg
ägg till pensling
Sätt ugnen på 200°.
Stek aubergine, zucchini och paprika i olivolja tills det fått fin färg. Lägg i en bunke. Rör i purjolök och riv i vitlök. Vänd ner tapenade och smaksätt med salt och peppar.
Kavla ut smördegen lätt och skär i små jämnstora kvadrater. Lägg en sked fyllning i mitten och vik ihop. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg på en smörpappersklädd ugnsplåt, pensla med ägg och grädda i ugnen tills smördegen fått fin färg, 8–10 minuter. Servera som tilltugg eller till en matig sallad.
Pirogerna går bra att frysa ogräddade.