Meny

Kokta gulbetor med picklade senapsfrön

4 PORTIONER

400 g gulbetor
2 msk olivolja
2 salladslökar, strimlade
salladsblad
salt och peppar
Picklade senapsfrön:
1/2 dl gula senapsfrön
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Tvätta betorna och koka dem mjuka. Låt svalna något, dra bort skalet, dela och lägg i en skål.

Lägg senapsfrön, ättika, socker och vatten i en liten kastrull, koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt 1 tsk salt. Häll upp i en burk, sätt på lock och låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylen.

Vispa ihop oljan med 1 msk av de picklade senapsfröna. Vänd ner i betorna. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner salladslök och sallad vid servering.

Gott till stekt halloumi och bulgur eller annat matgryn.

Recept: Ingela Persson