Meny

Kyckling- och böngryta

4 PORTIONER

4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
salt och peppar
2 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
1 msk finhackad färsk timjan eller
1/2 tsk torkad
2 tsk hackad färsk rosmarin eller
1/2 tsk torkad
4 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater eller vanliga i mindre bitar
8 salladslökar, skivade
1 burk cannellinibönor, avrunna
rivet skal av 1 citron

Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Häll i vin och buljong. Tillsätt timjan, rosmarin, hela vitlöksklyftor och tomater. Låt sjuda under lock i 15 minuter.

Lägg i salladslöken och låt sjuda i ytterligare några minuter. Vänd ner bönorna och låt dem bli varma. Smaksätt med salt och peppar. Strö över citronskal och servera.