Kycklingsoppa
6–8 PORTIONER
1 kyckling
4 morötter, grovt skurna
3 lökar, skalade och hela
6 stjälkar blekselleri, lätt krossade och grovt skurna
6 körsbärstomater, lätt krossade
en näve persiljekvistar, grovt hackade
4 liter vatten
1 tsk salt
(fylld pasta av något slag eller 1 burk kokta cannellinibönor)
Lägg alla ingredienser utom den fyllda pastan eller bönorna i en stor kastrull. Koka upp, sänk värmen, täck nästan helt med ett lock och låt sjuda i 1 1/2 timme. Skumma då och då.
Lyft upp kycklingen och grönsakerna. Plocka kycklingköttet från skrovet. Sila buljongen och smaksätt den med salt och peppar. Bottna djupa tallrikar med kycklingkött och grönsaker. Skeda buljong ovanpå. Lite matigare blir soppan om du kokar någon sorts fylld pasta eller värmer kokta cannellinibönor i den silade buljongen innan du skedar den över kycklingen.