Meny

Kycklingsoppa

6–8 PORTIONER

1 kyckling
4 morötter, grovt skurna
3 lökar, skalade och hela
6 stjälkar blekselleri, lätt krossade och grovt skurna
6 körsbärstomater, lätt krossade
en näve persiljekvistar, grovt hackade
4 liter vatten
1 tsk salt
(fylld pasta av något slag eller 1 burk kokta cannellinibönor)

Lägg alla ingredienser utom den fyllda pastan eller bönorna i en stor kastrull. Koka upp, sänk värmen, täck nästan helt med ett lock och låt sjuda i 1 1/2 timme. Skumma då och då.

Lyft upp kycklingen och grön­sakerna. Plocka kycklingköttet från skrovet. Sila buljongen och smak­sätt den med salt och peppar. Bottna djupa tallrikar med kyckling­­kött och grönsaker. Skeda buljong ovanpå. Lite matigare blir soppan om du kokar någon sorts fylld pasta eller värmer kokta cannellini­bönor i den silade buljongen innan du skedar den över kycklingen.

Recept: Ingela Persson