Lammkotletter med ugnsstekta grönsaker
4 PORTIONER
4 rejäla lammkotletter
salt och peppar
MARINAD:
1 msk hackad färsk mynta
1 msk hackad färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
UGNSSTEKTA GRÖNSAKER:
1 aubergine
1 stor zucchini
2 röda eller gula paprikor
2 små lökar, röda eller gula
2 msk olivolja
ca 250 g körsbärstomater
ca 50 g fetaost
Sätt ugnen på 225°.
Stöt mynta, rosmarin och vitlök i en mortel. Tillsätt olivolja. Gnid in lammkotletterna med blandningen och låt marinera i minst 1 timme.
Skär auberginen och zucchinin i ca 5 mm tjocka skivor, paprikan i mindre bitar och lökarna i klyftor. Vänd grönsakerna i olivolja i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek i ugnen tills de har börjat få färg, ca 15 minuter.
Lägg tomaterna i formen, smula fetaost över grönsakerna och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Stek kotletterna i en het stekpanna i ett par minuter på båda sidor. Salta och peppra. Servera med grönsaker och bröd.