Meny

Mauritz ängamat

4 PORTIONER

1 knippe färsk lök eller 2 gula lökar
3 vitlöksklyftor eller 1 primörvitlök
3 morötter
1 broccoli eller 1/2 spetskål
(1 kålrabbi + en näve skärbönor)
smör
1 liter fet mjölk
2 äggulor
en nypa salt
1 gurka, i mindre bitar
4 tomater, i mindre bitar
färska örter

Skär alla grönsaker, även broccolistjälken, i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, morot, broccolistjälk och eventuellt kålrabbi i smör ett par minuter i en kastrull. Häll i mjölk. Koka upp och ta kastrullen av värmen. Lägg i broccolibuketter och eventuellt bönor och låt dra tills alla grönsaker är mjuka, ca 30 minuter.

Sila av mjölken i en kastrull, koka upp och ta av värmen. Tillsätt äggulor och salt. Mixa mjölken skummig.

Fördela grönsakerna, nu även gurka och tomat, i djupa tallrikar. Häll den skummiga mjölken över grönsakerna och servera med färska örter.

Recept: Mauritz Larsson