Minestrone
6–8 PORTIONER
100 g pasta, t ex spaghetti eller makaroner
1 purjolök, skivad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 morot, skivad
1 fast potatis, tärnad
1 liten zucchini, skivad
2 stjälkar blekselleri, skivade
100 g brytbönor eller haricots verts, i mindre bitar
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
12–15 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 burk cannelinibönor, ca 400 g
TILL SERVERING:
hackad persilja eller basilika
hyvlad parmesanost
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och kyl den under rinnande vatten.
Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongen. Koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
Vänd ner pastan och bönorna och värm dem i soppan. Servera med persilja och hyvlad parmesanost.