Meny

Nudelsoppa med ägg

4 PORTIONER

1 lök, tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad färsk ingefära
1–2 tsk röd currypasta
2 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
2 dl små blomkåls- eller broccolibuketter
ca 100 g nudlar
1 morot, strimlad
2 tomater, klyftade
1 dl fint strimlad kål eller en stor näve strimlade mangoldblad
4 ägg
salt och peppar
(hackad färsk koriander)

Fräs lök, vitlök, ingefära och curry-pasta i olja i en kastrull ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt buljongen och sjud 10 minuter.

Tillsätt broccoli­buketter och nudlar. Koka upp och låt sjuda ytterligare ett par minuter. Lägg i morot, tomat och mangold. Knäck i äggen och låt sjuda tills de är löskokta. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt koriander.

Recept: Ingela Persson