Meny

Picklade grönsaker 1

4 PORTIONER

250 g blandade grönsaker, t ex morötter, lök, blomkål, broccoli
1 msk strimlad persilja
salt och peppar

ÄTTIKSLAG:
2 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättikssprit, 12%
1 tsk anisfrön
1 tsk hel kummin
1 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad

Koka upp ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Ta bort från värmen och låt dra i 30 minuter.

Skala grönsakerna och skär dem i små, jämnstora bitar.

Sila ättikslagen och koka upp den igen. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämnt mjuka i lagen. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.

Häll av lagen. Smaksätt grönsakerna med persilja, salt och peppar.

Servera som tillbehör till kött eller fisk. Man kan även blanda ner lite crème fraiche eller majonnäs så blir det som hemgjord remouladesås.

Recept: Ingela Persson