Meny

Provencalsk citronfisk

4 PORTIONER

600 g kolja- eller sejfilé
3 tomater, skivade
1 gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
1/2 zucchini, skivad
olivolja
saft och rivet skal av 1 citron
2 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
(ett par kvistar rosmarin, svarta oliver)
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175°.

Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Lägg tomater, lök och vitlök ovanpå.

Stek zucchiniskivorna i olja i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg skivorna i formen.

Blanda citronsaft, -skal, buljong och vitt vin och häll i formen. Strö eventuellt över repad rosmarin och oliver. Lägg folie över formen och stek fisken in i ugnen ca 20 minuter.

Droppa lite olivolja över fisken och servera med kokt potatis och sallad.

Recept: Elisabeth Johansson