Meny

Ratatouille

4 PORTIONER

1 stor aubergine
2 små zucchini
knappt 1/2 tsk salt
1 röd paprika
1 gul paprika
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk hela tomater, ca 400 g
10 basilikablad i mindre bitar
salt och peppar

Skär auberginen och zucchinin i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter för att dra ut beskan.

Kärna ur paprikorna och skär dem i ca 2 cm stora bitar. Grovhacka löken och vitlöken.

Klappa aubergine- och zucchinibitarna torra med hushållspappar.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek grönsakerna, en sort i taget, tills de har fått fin färg. Lägg över dem vartefter i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt tomaterna och låt sjuda under lock i ca 1 timme. Rör om då och då. Smaksätt med basilika, salt och peppar.

Servera ratatouillen varm, ljummen eller kall. Gott som tillbehör till det mesta eller som huvudrätt med exempelvis ris eller pasta.