Raw wraps
4 STYCKEN
1 dl pumpafrön
1 krm salt
4 kålblad eller stora salladsblad
1–2 avokador, skivade
FYLLNING:
1 sötpotatis
2 morötter
2 msk sesamolja
3 msk torkad timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad purjolök
1/2 dl finhackade torkade aprikoser
Skala och skär sötpotatis och morötter till fyllningen i ca 2 cm stora tärningar. Lägg alla ingredienser utom purjolök och aprikoser i en mixer/matberedare och mixa till en grovkornig röra. Häll i en skål och blanda ner purjolök och aprikoser.
Mixa pumpafrön och salt.
Lösgör kålbladen från huvudet så att de blir så hela som möjligt och skär bort den grova bladnerven. Fördela fyllningen och avokadoskivorna i bladen och strö över de mixade pumpafröna. Vik ihop bladen till wraps. Bind gärna ett snöre runt, vackert och praktiskt.