Meny
tomater

Rostade tomater med broccoli & grillost

4 portioner

4 tomater
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
500 g broccoli
1 pkt grillost
örter, exempelvis basilika, persilja  eller mynta

Sätt ugnen på 200°. Dela tomaterna och lägg i en form eller på en plåt. Riv vitlöken och rör ut i 1 msk olja. Blanda tomaterna med vitlöksoljan, salta och peppra. 

Rosta tomaterna i ugnen i ca 10 minuter, de ska mjukna och få lite färg.

Skala stjälken på broccolin och skär den i klyftor. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Låt rinna av väl. 

Skär osten i tunna skivor och stek  den i en skvätt olja i het stekpanna eller grilla den varsamt till den fått en fin färg.

Lägg broccoli och tomat på ett fat. Toppa med ost och hackade örter. Ringla över resterande olja och krydda med grovt malen svartpeppar.

Recept: Ingela Persson