Meny

Rotfruktscappuccino med räkor

4 PORTIONER

2 potatisar, skivade
1 liten palsternacka, skivad
2 gulbetor, skivade
1 liten gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk olja
1 tsk färska timjanblad
2 dl torrt vitt vin
1,2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl crème fraiche
salt och kajennpeppar

TILL SERVERING:
80 g räkor
2 msk hackade oliver eller tapenade
1 msk olivolja

Fräs rotfrukter, lök och vitlök i olja i en kastrull några minuter utan att de får färg. Tillsätt timjan och späd med vin, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda tills allt är riktigt mosigt, ca 20 minuter.

Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaksätt med salt och kajennpeppar. Om soppan känns tjock i konsistensen, går det utmärkt att späda med lite mineralvatten som gör att den blir lite extra mousserande.

Blanda räkor, oliver och olivolja i en skål. Fördela i sopptallrikarna.

Recept: Fredrik Eriksson