Meny

Salsicciagryta

4 PORTIONER

2 morötter
4 potatisar
1 palsternacka
1/2 liten eller 1/4 stor kålrot
ca 8 dl köttbuljong
4 salsicciakorvar
1/2 burk (à 410 g) stora vita bönor
1 dl gröna oliver
8–10 körsbärstomater, halverade
1/2 burk oliv- och kaprisröra (Zeta)
1–2 kokta rödbetor, i stora bitar
hackad basilika och persilja

Skär morötter, potatis och palster­nacka i centimetertjocka skivor. Skär kålrot i tärningar. Koka allt­sammans i buljong i 15 minuter.

Skär korven i grova bitar och låt koka med i 3–4 minuter. Tillsätt bönor, oliver, tomater och oliv- och kaprisröra och värm. Fördela grytan i djupa tallrikar. Lägg rödbetorna ovanpå och strö örter över.

Recept: Fredrik Eriksson