Meny
beetroot-3490809_1920

Stekt sallat med bakad rödbeta & kapris

4 PORTIONER

400 g rödbeta
olivolja
salt
1 bataviasallat

VINÄGRETT
1 finhackad rödlök
2 msk kapris
2 msk sherryvinäger
3 msk olivolja
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 180°C.

Ansa och tvätta betorna noga, men låt skalet vara kvar. Lägg betorna på en plåt. Ringla över lite olja och strö på salt.

Baka de hela betorna tills de är mjuka (tiden kan variera beroende på betornas storlek men ca 40 min).

Blanda rödlök, kapris, vinäger, olja, salt och peppar till vinägretten.

Dela sallatshuvudet i fyra klyftor och skölj. Stek sallaten i olja på hög temperatur i en stekpanna. Salta och peppra.

Skär betorna i klyftor och arrangera på fat med den stekta sallaten. Häll på rikligt med vinägrett.

Tips! Kan med fördel serveras med krutonger, rostad lök eller annat krisp.